İkinci el otomobilde talep artıyor, fiyatlar düşüyor

İkinci el otomobilde talep artıyor, fiyatlar düşüyor

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar düşüş trendini sürdürüyor. Temmuz ayında talep artmasına rağmen, fiyatlardaki reel düşüş 13 aydır devam ediyor. Ortalama otomobil fiyatı 862 bin 232 TL'ye gerilerken, piyasadaki canlılık zayıflamaya başladı.

Temmuz ayında otomobil piyasasında talep artarken, fiyatlardaki reel düşüş ivme kazandı. BETAM'ın sahibinden.com verilerini kullanarak hazırladığı "Otomobil Piyasası Görünümü" raporuna göre, temmuz ayında otomobil talep endeksi bir önceki aya göre yüzde 30,9 artarken, fiyatlar enflasyondan arındırılmış olarak yüzde 4,1 oranında düştü.

2023 Mayıs ayında yüzde 47,9’a ulaşan fiyat artış oranı, 13 aydır sürekli olarak geriliyor. Haziran ayında 871 bin 156 TL olan ortalama otomobil fiyatı, temmuzda 862 bin 232 TL'ye düştü. Satılık otomobil ilanlarının sayısı artsa da satılan otomobil sayısının oranı yüzde 19,5'e geriledi. İlanların yayında kalma süresi de artarak ortalama 25,6 gün oldu. Bu durum, piyasadaki canlılığın zayıfladığını gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN