Bakan Mehmet Şimşek'in 1 Temmuz planı: Yeni vergi taslağını iş dünyasıyla paylaşacak

Bakan Mehmet Şimşek'in 1 Temmuz planı: Yeni vergi taslağını iş dünyasıyla paylaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yeni vergi taslağında iş dünyasını ilgilendiren düzenlemeler bulunduğu için 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek yeni vergi taslağını paylaşacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, hazırladığı yeni vergi taslağı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Taslak, doğrudan vatandaşları ilgilendiren hükümlerden ziyade özellikle üretici, sanayici ve ihracatçıları hedef alan düzenlemeler içeriyor.

Bakanlık yetkilileri, yeni düzenlemelerin iş dünyası tarafından nasıl karşılandığını değerlendirmek üzere pazartesi günü önde gelen sektör kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILACAK

Taslak içinde yer alan önemli detaylar arasında, çok uluslu şirketlere yönelik asgari kurumlar vergisi uygulamaları, yerel düzeyde asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi yeni düzenlemeler bulunuyor. Bu düzenlemelerin vergi sistemine olan etkileri ve iş dünyasının beklentileri üzerine görüş alışverişi yapılacak.

Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Asya-Afrika İş Konseyleri Konfederasyonu (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Yabancı Sermaye Derneği (YASED) gibi önemli kuruluşların başkan ve yöneticileri katılacak.

İktidar, iş dünyasının geri bildirimlerini aldıktan sonra vergi taslağını ilgili iktidar ve parti organlarına sunmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN