Mehmet Şimşek 'Asgari ücret düşük değil' demişti: Türkiye sondan beşinci çıktı

Mehmet Şimşek 'Asgari ücret düşük değil' demişti: Türkiye sondan beşinci çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bugün yaptığı açıklamada Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını ifade etti. Vatandaşın zam beklediği dönemde Şimşek'in açıklamaları tepki toplarken, KARAR yazarı Prof. Dr. Uğur Emek, Türkiye'nin Avrupa'da asgari ücret sıralamasında 27 ülke arasında sondan beşinci olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Emek, "Aklımızla dalga geçiyorlar' deyip, "Türkiye sadece Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan daha iyi durumda" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca vatandaş, ekonomi yönetiminde temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğinin yanıtını bekliyordu. Geçtiğimiz günler konuyla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusuna yanıt veren Işıkhan, “Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Ekonomik göstergeler iyi geliyor. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz” diyerek asgari ücrette zamma kapıları kapamıştı.

ŞİMŞEK'TEN 'TÜRKİYE'DE ASGARİ ÜCRET DÜŞÜK DEĞİL' AÇIKLAMASI

Bugün ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin reel anlamda artış göstereceğini belirterek, "Türkiye'de asgari ücret düşük değil" dedi. Bu açıklamalar, ülke genelinde asgari ücret tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Şimşek'in verdiği bilgilere göre, Haziran 2024 itibarıyla Türkiye'de asgari ücret 524 dolar seviyesine yükselmiş durumda. Yıllık bazda asgari ücretteki artış yüzde 49'u bulurken, ilk altı ayda beklenen enflasyonun yüzde 20'lerde olması öngörülüyor. Bakan Şimşek, "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, asgari ücretlileri ve emeklileri koruyacağız" dedi.

TÜRKİYE 27 ÜLKE ARASINDA SONDAN BEŞİNCİ

KARAR yazarı Prof. Dr. Uğur Emek'in sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamalara göre, Türkiye asgari ücret sıralamasında 27 ülke arasında sonran beşinci sırada yer alıyor.

TÜRKİYE'DEN DAHA KÖTÜ OLAN SIRBİSTAN, KARADAĞ GİBİ ÜLKELER

Avrupa'da Türkiye'den düşük asgari ücrete sahip olan ülkeler arasında sadece Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan ve Arnavutluk bulunuyor.

Prof. Dr. Uğur Emek: Kamu özel işbirliği projelerinde kur kaybı zararı 1 trilyon 89 milyar TLProf. Dr. Uğur Emek

Prof. Dr. Emek, "Avrupa'da Türkiye son beşinci sırada yer alıyor, bu durum ülkemizdeki asgari ücret politikalarının yeniden değerlendirilmesini gündeme getiriyor" ifadelerini kullandı.

'AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR'

Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Emek, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'nın en düşük asgari ücret sıralamasında Türkiye beşincidir.

27 Avrupa ülkesi içerisinde Türkiye sondan beşinci.

Türkiye sadece Sırbistan (544€), Karadağ (533€), Bulgaristan (477€) ve Arnavutluk’tan (385€) daha iyi durumdadır. AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN