Sırbistan'a Fransız kanatları: Rafale uçakları Balkanlarda dengeleri değiştirecek

Sırbistan'a Fransız kanatları: Rafale uçakları Balkanlarda dengeleri değiştirecek

Sırbistan, 12 adet Fransız yapımı Rafale savaş uçağı için 2.7 milyar avroluk sözleşme imzaladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic'in katılımıyla gerçekleşen törende imzalar, Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gasic ve Fransız savunma şirketi Dassault Aviation tarafından atıldı.

Sırbistan, 12 adet Fransız yapımı Rafale savaş uçağı satın almak için savunma şirketi Dassault Aviation ile sözleşme imzaladı. Belgrad'da imzalanan 2.7 milyar avroluk anlaşmanın imza törenine, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic katıldı.

Savunma şirketinin CEO'su Eric Trappier ile Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gasic tarafından atılan imzaların ardından Cumhurbaşkanı Vucic, anlaşmanın önemine vurgu yaparak, "Sözleşme eksiksiz bir lojistik paketiyle birlikte imzalandı. Sözleşmenin toplam değeri 2.7 milyar avro; 12 yepyeni uçak Sırbistan Cumhuriyeti'nin malı olacak" dedi.

Belgrad'a iki günlük ziyaretinin ilk gününde olan Macron, anlaşmanın Avrupa'nın stratejik özerkliğini pekiştirme sürecini yansıttığını ve bu sürecin AB'ye aday ülkelerin yanı sıra blok içindeki ülkelerle de askeri teçhizat anlaşmaları yapmayı kapsadığını söyledi. Macron, "İşte tam da bu nedenle Rafale uçaklarının tercih edilmesi, güçlü ve egemen bir Avrupa Birliği bünyesinde iki ülke arasında uzun vadeli bir ittifaka yönelik iradeyi temsil eden açık bir tercihtir" dedi.

Fransa ve Sırbistan Cumhurbaşkanları, Rafale savaş uçakları sözleşmelerinin yanı sıra; tarım, eğitim, sağlık, madencilik ve nükleer enerji alanlarında sözleşmeler ve karşılıklı niyet beyanları imzaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN