Candan kardeşler davası devam ediyor: Ümit Saral organize suç örgütü...

Candan kardeşler davası devam ediyor: Ümit Saral organize suç örgütü...

Onur Apaydın, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle birlikte yargılandığı davada, "Bu yapı içerisinde yer almaktan çok pişmanım. Kimsenin dile getiremediği Ümit Saral organize suç örgütünden bahsediyorum" dedi.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek'in de sanık olarak yargılandığı suç örgütü davasının duruşması, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aralarında "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargılanan 21 sanık hakkında devam eden davada, sanıkların savunmaları alındı. Duruşmaya bazı tutuklu sanıklar katılırken, tutuksuz sanıklardan Gülnihal Çiçek de mahkeme salonunda hazır bulundu.

ESKİ POLİS MEMURU ONUR APAYDIN’IN SAVUNMASI

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Onur Apaydın, polislik mesleğinden geldiğini belirterek, şu an yargı önünde olmanın kendisi için utanç verici olduğunu söyledi. "Kaan Hamzaoğlu" ismini kullanarak kendini zengin göstermediğini iddia eden Apaydın, Gülnihal Çiçek ve diğer davaya taraf olanları aldatmadığını ileri sürdü. 2014 yılında "Hamzaoğlu Araç Kiralama" ve "Hamzaoğlu Büfe" isimli iki işletmesi olduğunu belirten Apaydın, bu işletmelerin aile tarafından kendisine açıldığını, polislik yaparken aynı zamanda bu iş yerlerini işlettiğini ifade etti.

Apaydın, o dönemde Zeytinburnu İlçe Emniyet Amirliğinde şoför olarak görev yaptığını ve araçların şirketine ait olduğunu vurguladı. İş yerlerini, davanın diğer sanıklarından Ümit Saral'ın bitmek bilmeyen talepleri nedeniyle kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Suç örgütünün bir parçası olmaktan dolayı pişman olduğunu dile getiren Apaydın, "Bu yapıya maddi kazanç elde etmek için değil, ailemin daha fazla yıpranmaması için girdim" dedi.

ÖRGÜT İÇİNDEKİ ROLÜ VE İDDİALAR

Onur Apaydın, örgüt içinde lider konumunda olduğuna dair iddiaları reddetti. Candan kardeşlerden sonra kendisine lider yakıştırması yapıldığını söyleyen Apaydın, örgüt faaliyetlerinden hiçbir maddi menfaat sağlamadığını savundu. Polisliği bıraktıktan sonra asimile olduğunu belirten Apaydın, kendisini örgüt üyeleriyle aynı seviyede hissettiğini söyledi.

Duruşmada, Apaydın'ın Candan kardeşlerle olan ilişkisi de gündeme geldi. Sanık, bir tanıdığı aracılığıyla Candan kardeşlerle bir mekanda buluşmaya çalıştığını, ancak aralarında sorun olduğu için bu görüşmenin gerçekleşmediğini ifade etti. Candan kardeşlerin mekana gelerek başka bir masada oturduğunu ve kısa süre sonra mekandan ayrıldıklarını söyledi.

MAHKEME HEYETİNDEN TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Duruşmayı yöneten mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutukluluk durumlarının 18 Eylül 2024’te yapılacak duruşmada yeniden değerlendirileceğini belirten heyet, davayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN