Biden: Bu savaştan Ukrayna galip çıkacak

Biden: Bu savaştan Ukrayna galip çıkacak

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yaptığı görüşmede Rusya'ya gözdağı vererek, "Bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna kazanacak" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'i Beyaz Saray’da kabul ederek dünya gündemindeki kritik meseleleri ele aldı. Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu’daki gerilimler ve Hint-Pasifik bölgesindeki stratejik konular görüşmenin odak noktasıydı. İki lider, Ukrayna’ya verdikleri güçlü desteği yinelerken, Rusya’ya yönelik net bir mesaj gönderdi.

UKRAYNA’YA TAM DESTEK, MOSKOVA’YA GÖZDAĞI

Biden ve Starmer'in görüşmesi, ABD'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler sağlama konusundaki tartışmaların gölgesinde gerçekleşti. Rusya topraklarına yönelik sınırlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusu gündemdeyken, iki lider Ukrayna’nın yanında yer aldıklarını vurguladı. Biden, görüşme öncesinde yaptığı kısa basın açıklamasında, "ABD, İngiltere ile birlikte Ukrayna’ya destek veriyor. Putin bu savaştan galip çıkmayacak, Ukrayna kazanacak." sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD ile Rusya arasında olası bir doğrudan çatışma ihtimaline dair yorumlarına yanıt veren Biden, "Vladimir Putin hakkında fazla düşünmüyorum." diyerek Rus liderin açıklamalarını önemsemediğini gösterdi.

ORTA DOĞU’DA ATEŞKES VE İNSANİ YARDIM GÜNDEMDE

Biden, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sürdüğü bir dönemde olası bir ateşkes sürecinin de görüşüldüğünü belirtti. ABD Başkanı, “Orta Doğu’da Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması, acil bir ateşkesin sağlanması ve Gazze’ye insani yardımların artırılması üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Bu açıklama, ABD'nin Orta Doğu’daki çatışmaları sona erdirme çabalarının sürdüğünü ve insani yardımların artırılması için diplomatik adımlar atıldığını ortaya koydu.

HİNT-PASİFİK’TE ÇİN’E KARŞI STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

Biden ve Starmer, Hint-Pasifik bölgesindeki son gelişmeleri de masaya yatırdı. Biden, Çin’i isim vermeden bölgedeki faaliyetlerine karşı müttefikleriyle birlikte işbirliği içinde olduklarını belirtti. Bu, özellikle Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki agresif tavırlarına karşı Batı’nın stratejik ittifaklarını güçlendirme çabası olarak yorumlandı. Biden, ABD’nin bölgedeki müttefikleriyle ortak adımlar atacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN