İnsan sağlığını hiçe sayan dükkan mühürlendi: Tarihi geçmiş etler, küflü peynir ve etiketsiz ürünler...

Avcılar'da faaliyet gösteren bir gıda toptancısında gerçekleştirilen denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden çok sayıda ürün ele geçirildi. Yapılan incelemede, son kullanma tarihi geçmiş sucuk, et ürünleri, peynir, helva, zeytin ve zeytinyağları gibi ürünlerin yanı sıra, üretim yeri ve etiketi bulunmayan gıda maddeleri tespit edildi.

Avcılar'da yapılan bir gıda denetiminde ortaya çıkan manzara şoke etti. Tahtakale Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir gıda toptancısında gerçekleştirilen denetimde, son kullanma tarihi geçmiş, üretim yeri ve etiketi olmayan çok sayıda gıda maddesi ele geçirildi.

10029211.jpg

Dondurucularda standartlara uymayan çok sayıda ürün olduğunu belirleyen ekipler, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bilgi vererek kapsamlı denetim için ekip istedi. İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen görevliler, ürünleri tek tek kontrol etti. Denetimler sırasında ürünlerin birçoğunun son kullanma tarihinin geçtiği görüldü. Kavurmaların son kullanma tarihinin 2023 yılı Şubat ayı olduğu ve çok miktarda benzer et ürünü bulunduğu tespit edildi.

10029221.jpg

Derin dondurucuda veya saklama yerlerinde bulunan ambalajı bozuk, küflü peynir, zeytin ve helvalara el konuldu. Dondurucuda istiflenen tabakların içinde nerede ve hangi koşullarda hazırlanarak paketlendiği bilinmeyen kıymaların olduğu görüldü. Hatay'dan getirildiği öne sürülen etiketsiz ve üretim bilgileri bulunmayan zeytinyağı şişe ve tenekelerinin incelenmesine de karar verildi. Ekipler, iş yerini de mühürledi.

10029219.jpg

ZABITAYA "YANLIŞLIKLA" YAPTIK DEDİ

Denetim yapılan gıda toptancısındaki görevli, zabıta ve gıda mühendislerine "Dolapta yazılar siliniyor. Satıldığı zaman bunlara etiket yapıştırıyoruz" dedi. Görevli ayrıca son kullanma tarihi geçen ürünleri yanlışlıkla yeni ürünlerin arasında muhafaza ettiklerini de söyledi.

10029209.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN