Afyon’da yetişiyor, kış aylarında yok satıyor! İsteyen turşu yapıyor, isteyen yemek! Şifası ülkeyi aşıyor

Afyon’da yetişiyor, kış aylarında yok satıyor! İsteyen turşu yapıyor, isteyen yemek! Şifası ülkeyi aşıyor

Afyonkarahisar'ın verimli topraklarında yetişiyor pazarda bulan düşünmeden poşete atıyor. Kış aylarının yok satan ürünü hem yemek hem de turşu olarak tüketiliyor. Afyonkarahisar'da yetişen ürünler Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da namını duyuruyor.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde geçtiğimiz aylarda ekim işlemleri tamamlanan karnabahar için hasat vakti geldi çattı. Sinanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ile İlçe Müdürü Onur Bostancı'nın katılımıyla gerçekleşen hasat süreci üreticinin yüzünü güldürdü.

HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİ MEMNUN

Karnabahar hasat süreci sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Bostancı, “Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde sağlık üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olan karnabahar, barındırdığı yüksek miktar K vitamini ve C vitamini sayesinde bağışıklık destekleyici ürün olarak önemli bir yere sahiptir. Ürün gelişimi, rekolte ve fiyattan memnun olan üreticilerimize bol bereketli bir sezon diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Karnabahar hasadı başladı

Düşük kalorili ve besin değeri yüksek bir sebze olan karnabaharın vitamin C, K, ve B6, folat, lif ve antioksidanlar içeriği ile birlikte sindirim sağlığı destekleyici bağışıklık sistemini güçlendirici ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayıcı bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Kilo kontrolü ile birlikte kemik sağlığı içinde son derece faydalıdır. Hem turşusu hem de yemeği yapılan karnabahar lezzetli sebzeler arasında yer alıyor.

Deneme amaçlı karnabahar dikmişti şimdi ise satışına yetişemiyor | Yaşam

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN