İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına İran Cumhurbaşkanı'ndan tepki

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına İran Cumhurbaşkanı'ndan tepki

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Lübnan'da iki gün üst üste çağrı cihazı ve telsizlerin eş zamanlı patlatıldığı "İsrail'in hain kitlesel katliamının cezasız kalmayacağını" söyleyerek, uluslarası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Lübnan'da iki gün üst üste gerçekleşen çağrı cihazı ve telsizlerin eş zamanlı olarak patlatılmasıyla ilgili mesaj yayınladı. Pezeşkiyan, "İsrail'in katliamları cezasız kalmayacaktır." diyerek, İran'ın Lübnan hükümetine ve halkına olan desteğini ifade etti.

photo-2024-09-19-13-52-35-001.jpgPezeşkiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Terör rejiminin sivil-diğer ayrımı yapmadan iletişim cihazlarını patlatarak gerçekleştirdiği hain kitle terörü sonucu binlerce Lübnan vatandaşının şehit olması ve yaralanmasından dolayı aziz Lübnan halkına en derin taziyelerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN LÜBNAN HALKINA DESTEK

İsrail’in kitlesel katliamının cezasız kalmayacağını vurgulayan Pezeşkiyan, "Allah yenilmezdir ve intikam alır ve suçlu mutlaka adil bir şekilde cezalandırılacaktır. İran, Lübnanlıları hedef alan bu menfur suçu kınıyor ve Lübnan hükümetine ve halkına desteğini vurguluyor." dedi.

Pezeşkiyan, (İsrail'e karşı) uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

PATLAMALAR BİTMİYOR

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani'nin de saldırılarda yaralandığı bildirilmişti. Ardından 18 Eylül’de Lübnan’da telsizler ve bazı elektronik eşyalar patlatıldı. 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN