Türkiye’nin BRICS sessizliğini Hakan Fidan Bozdu: BRICS’e gireceğiz

Türkiye’nin BRICS sessizliğini Hakan Fidan Bozdu: BRICS’e gireceğiz

Türkiye’nin BRICS’e tam üyelik başvurusunda bulunduğuna dair doğrulama Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan geldi. AB ile ilişkilerin duraksadığını vurgulayan Fidan, BRICS’in ekonomik bir alternatif olduğunu söyleyerek, “İçine girip göreceğiz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen, Rusya tarafından doğrulanan ancak Türk resmi makamlarınca henüz açığa kavuşturulmayan BRICS’e tam üyelik iddiasını doğruladı. Fidan, “Avrupa Birliği (AB) ile ekonomik entegrasyonumuz üyelikle taçlansaydı, belki birçok konuda arayış içerisinde olmayacaktık.” ifadelerini kullandı.

'AB'NİN ALTERNATİFLERİNE BAKMAMIZ NORMAL'

Türkiye uzun yıllardır AB aday statüsünde ve NATO’nun en önemli üyelerinden biri. Dolayısıyla Batı ile kuvvetli ilişkileri olan Türkiye’nin, başını Rusya ve Çin’in çektiği BRICS’e üyelik başvurusunun uluslararası arenada nasıl bir yankı uyandıracağı çokça tartışıldı. Bakan Fidan, başvurunun nedeninin ekonomik arayışlar olduğunu söyleyerek, “Avrupa Birliği ile ilişkilerin duraksadığı bir yerde ekonomik alternatiflere bakmamız normal.” yorumunu yaptı.

'İÇİNE GİRİP GÖRECEĞİZ'

“Özellikle ekonomiyle ilgili bu kadar çeşitliliğin olduğu bir global markette tabii ki bütün alternatifleri değerlendiriyoruz. BRICS, çok fazla kurumsallaşmamış ama bununla ilgili tartışmaların yapıldığı bir platform. AB gibi ortak para birimleri, finansman usulleri vs. çok fazla yok.” diyen Fidan, “O yönde gitmek istiyorlar mı?” sorusuna, “İçine girip göreceğiz.” yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN