Turgay Demirel, Basketbol Federasyonu başkanlığına adaylığın açıkladı

Turgay Demirel, Basketbol Federasyonu başkanlığına adaylığın açıkladı

Turgay Demirel, 8 Ekim 2024’te yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı. Türk basketbolunun son 8 yılda ciddi bir gerileme yaşadığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Demirel, geçmişte milli takımların dünya sıralamalarında üst sıralarda yer aldığını hatırlatarak, basketbolu eski parlak günlerine döndürmek için aday olduğunu ifade etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu ve Başkanlık seçimi 8 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek. Eski federasyon başkanı Turgay Demirel, bu seçimlerde aday olacağını duyurdu.

Demirel, yaptığı açıklamada, Türk basketbolunun son 8 yılda sportif ve idari anlamda ciddi bir gerileme yaşadığını ve bu durumun kabul edilemez bir noktaya geldiğini vurguladı.

Demirel, başkanlık dönemi boyunca devlet desteği ile elde edilen başarıları hatırlatarak, o dönemde milli takımların FIBA sıralamasında erkeklerde dünya 6’ncısı, kadınlarda ise dünya 7’ncisi olduğunu belirtti. Ancak bugün, erkeklerde dünya 27’nciliğine, kadınlarda ise dünya 17’nciliğine kadar gerilendiğine dikkat çekti.

'SONUÇLAR GELECEK İÇİN HİÇBİR UMUT VERMEMEKTEDİR'

Milli takımların altyapı şampiyonalarında elde edilen sonuçların da sürekli bir düşüş gösterdiğini ve geleceğe dair umut vermediğini ifade eden Demirel'in basın açıklaması şu şekilde:

"Uluslararası arenada, takım sporlarında spor tarihimizin en büyük başarılarının elde edildiği Türk basketbolunda, son 8 yılda sportif ve idari anlamda ciddi başarısızlıklar yaşanmış; bu süreç, basketbolumuzun geleceğini tehdit eder ve artık kabul edilemez bir hale gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimizin verdiği destek ve sağlanan imkanlarla Federasyon Başkanlığım döneminde, milli takımlarımız FIBA sıralamalarında erkeklerde dünya 6’ncısı, kadınlarda dünya 7’ncisi iken; bugün geldiğimiz noktada, erkeklerde dünya 27’nciliğine, kadınlarda ise dünya 17’nciliğine gerilemiştir. Milli takımlar altyapı şampiyonalarında alınan sonuçlar sürekli bir düşüşü göstermekte ve gelecek için hiçbir umut vermemektedir.

Basketbol liglerinde yer alan kulüplerimizin gelirleri bu dönemde sürekli azalmış, ülke genelinde bölgesel basketbol faaliyetleri durmuş, spora başlama yaşına gelen çocuklarımız ve gençlerimiz basketbol dışında başka spor dallarını seçmeye başlamış, basketbol okulları ve altyapılar fazlasıyla ihmal edilmiştir.

Türk Basketbolunun gelinen bu durumu hak etmediği düşüncesiyle, basketbolumuzu her bakımdan eski parlak günlerine döndürmek ve “12 Dev Adam” ruhunu yeniden canlandırmak hedefiyle aday olmaya karar verdim.

Basketbol camiasının ve bu spora tutku ile bağlı pek çok basketbol severin görüş ve beklentileri doğrultusunda, arkadaşlarımla beraber kuvvetli bir yönetim oluşturmayı ve bu sorumluluğu daha fazla zaman kaybetmeden üstlenmek üzere harekete geçmeyi gerekli görüyorum. Ancak, bu sorumluluğun sadece benim veya yönetimde yer alacak arkadaşlarımız tarafından değil, basketbol camiamızın tüm paydaşları tarafından da hissedilmesi ve buna göre davranılması çok önemli. Türk basketbolunu bu kötü yönetimden kurtarmak ve içine düştüğü bu durumdan çıkarmak, basketbolumuzu her bakımdan daha güçlü hale getirmek ve yarınlara hazırlamak üzere birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemini ve gereğini kuvvetle vurgulamak isterim. Basketbolumuzun tüm sporseverler için gurur kaynağı olmasını yeniden sağlayacağız.

Bunu başaracağımızı biliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN