Bakan müjdeyi açıkladı! Karadeniz illeri 300 km'lik tünelle birbirine bağlanacak: İşte geçeceği iller

Bakan müjdeyi açıkladı! Karadeniz illeri 300 km'lik tünelle birbirine bağlanacak: İşte geçeceği iller

Herkesin merakla beklediği projenin detayları belli oldu. Karadeniz şehirleri 300 kilometrelik tünelle birbirine bağlanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı, herkes sevinçle karşıladı. İşte projenin detayları...

HİLAL NAS

Türkiye'nin ulaşım ağı her geçen gün daha da büyüyor. Yeni projeler hayata geçirilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm karadenizlileri sevindirecek yeni projenin detaylarını paylaştı. Karadeniz illerini birbirine bağlayacak olan tam 300 kilometrelik tünel ulaşımda da büyük bir yenilik olacak. Karadeniz'de başlayan yolculuk Gürcistan'a kadar devam edecek. İşte projenin detayları…

PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun ile Sarp arasında yapılması planlanan hızlı tren hattı projesi hakkında önemli detayları paylaştı. 510 kilometrelik bu dev projenin yaklaşık 300 kilometresi tünellerden oluşacak. Bakan Uraloğlu, Karadeniz bölgesini Gürcistan'a kadar bağlayacak olan bu hattın, bölgenin ulaşım altyapısında büyük bir dönüm noktası olacağını belirtti.

karadeniz-tren-projesi.jpg

Bakan Uraloğlu, "Samsun-Sarp hızlı tren hattı için ön proje çalışmaları başlatıldı. Ancak bu uzun soluklu bir proje, bugünden yarına hemen bir beklenti oluşmaması gerekiyor. Projenin büyük kısmı tünellerden oluşacak, bu da zorlu bir inşaat süreci anlamına geliyor. Ancak Karadeniz'in ihtiyaçlarını biliyoruz ve bu doğrultuda adımlar atıyoruz" dedi.

Bu proje tamamlandığında Karadeniz illeri arasında ulaşım daha hızlı ve verimli hale gelecek. Proje, yalnızca ulaşımın hızlanmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda akaryakıt tasarrufu gibi ekonomik faydalar da sağlayacak. Bakan Uraloğlu, bu tür büyük projelerin uzun vadede ülkeye kâr getireceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN