Aylar sonra ilk! Ev kredilerinde faizler düşüyor: İşte krediye göre güncel aylık taksitler...

Aylar sonra ilk! Ev kredilerinde faizler düşüyor: İşte krediye göre güncel aylık taksitler...

Konut satışlarına talebin artmasıyla birlikte kredilerde aylar sonra ilk yaşanıyor. Öyle ki ev kredilerinde faizler düşüyor. İşte, krediye göre güncel aylık taksitler…

Yüksek mevduat faizi sunulan piyasa ortamında, konuta olan talep bir süre ertelendi ve konut fiyatları düşüşe geçti. Ancak, düşen fiyatları fırsat bilen yatırımcılar, konut almaya başladı. Hürriyet’te yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesiyle piyasa dinamiklerinde değişiklikler bekleniyor.

KONUT SATIŞLARI ARTIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayında konut satışları yıllık yüzde 9.9 artarak 134 bin 155 olarak kaydedildi. Böylece, yılın en yüksek aylık satış rakamı gerçekleşmiş oldu. Yatırım amaçlı alınacak konutlar, İstanbul'da 1.5-2 milyon lira arasında bulunabiliyor ve kiraları en düşük 10 bin liradan başlıyor. Nakit alımlarda, 1.5 milyon liralık bir ev alınıp kiraya verildiğinde, evin kendi parasını kurtarma süresi 10 yılın altına düşüyor.

ZİRAAT BANKASI’NIN FAİZ İNDİRİMLERİ

Ziraat Bankası, konut kredisi ürün paketinde önemli bir faiz indirimine gitti. Yeni kampanya ile birlikte, 1-24 ay vade aralığında yüzde 3,09, 25-36 ay vade aralığında yüzde 2,99, 37-60 ay vade aralığında yüzde 2,89 ve 61-120 ay vade aralığında ise yüzde 2,79 faiz oranı sunuluyor.

konut-kredisi-1.jpg

KREDİ ŞARTLARI

Konut kredisinden faydalanmak için Bankkart, KMH ve Talimat ürünlerine sahip olmak ya da yeni başvuru yapmak gerekmektedir. Ayrıca, BES, AZG, Konut Sigortası, KASKO, Eşya Sigortası ve DASK ürünlerinden en az dört tanesine sahip olanların başvuruları kabul edilmektedir.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

1 milyon lira kredi kullanan bir kişi, 60 ay vadede yüzde 2,89 faiz oranı ile aylık 35 bin 285 lira ödeme yapması gerekiyor. Aynı şartlarda 120 ay vadede yüzde 2,79 oranında aylık ödeme ise 29 bin lira civarında gerçekleşiyor.

İkinci evini alacaklar için ise, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun yüzde 22.5 oranındaki kuralı geçerli olacak. Yani, alınacak evin değerinin yalnızca yüzde 22.5'i kadar kredi kullandırılacak.

konut-kredisi-2.jpg

FAİZ ORANLARI YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDİYOR

Bankalar kampanya yapsa da, geçmişte 15 yıl vadede yüzde 0.69 oranında faizle konut sahibi olanlar mevcut. Düşük faiz dönemlerinde konut kredisi faizleri yüzde 0.89-0.99 oranında sabit kalmıştı.

DİĞER BANKALARDA DURUM NEDİR?

Diğer bankalarda konut kredisi oranları yüzde 3'ten başlayıp, yüzde 6.99'a kadar çıkmaktadır. Bu durum, piyasa rekabetinin devam ettiğini gösteriyor.

Ziraat Bankası'nın yeni konut kredisi kampanyası, piyasa koşullarında değişiklikler yaratarak, konut alımını yeniden cazip hale getirebilir. Bu fırsatları değerlendirmek isteyenler için önemli bir dönem başlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN