Dünyanın en pahalı ağacına yoğun ilgi! Kilosu 100 bin dolara satışta: Altından bile kıymetli reçinelerle kaynıyor!

Dünyanın en pahalı ağacına yoğun ilgi! Kilosu 100 bin dolara satışta: Altından bile kıymetli reçinelerle kaynıyor!

Bu ağaç dünyanın en pahalı ağacı olarak biliniyor ve yoğun ilgi görüyor. Kilosu 100 bin dolara satışta olan ağaç, özellikle lüks tüketimde öncü rol oynuyor. İşte, birçok kişinin ilk gez öğreneceği dünyanın en pahalı ağacı…

Güneydoğu Asya’nın yağmur ormanlarına özgü olan öd ağacı, doğanın nadir ve değerli hazinelerinden biri olarak biliniyor. Bu ağaç türü, bilerek verilen zarar sayesinde ortaya çıkan agarwood reçinesi ile dünyanın en pahalı doğal ürünlerinden birini sunuyor.

ÖD AĞACI ve AGARWOOD REÇİNESİ

Öd ağacı, doğal ortamında genellikle kokusuz, soluk ve değersiz durumda bulunur. Ancak ağaç bilerek zarar gördüğünde, bu durum onun içinde değerli bir reçine olan agarwood’u üretmesine neden olur. Bu reçine, Aquilara yani öd ağacı olarak bilinen türün, phialophora parasitica adlı özel bir küf enfeksiyonu nedeniyle oluşur.

dunyanin-en-pahali-agaci-1.jpg

AGARWOODUN DEĞERİ

Agarwood reçinesi, oldukça nadir bulunur ve kilogramı 100 bin dolardan alıcı bulabilir. Reçinenin saf hâli ise damıtılarak esansiyel yağ haline getirilir ve yaşlandırılmış odun parçası yağı, litre başına 80 bin dolara kadar yükselebilir. Bu yüksek değer, agarwood reçinesinin benzersiz özelliklerinden kaynaklanmaktadır.

LÜKS TÜKETİMİN BAŞINDA GELİYOR

Öd ağacından elde edilen agarwood reçinesi, özellikle Orta Doğu'da misafirperverliğin sembolü olarak tütsü şeklinde kullanılır. Ayrıca parfüm yapımında da önemli bir bileşen olarak yer alır. Agarwood tütsüsü yakıldığında yayılan eşsiz koku, odada 3 ila 5 saat boyunca kalabilir, bu da onu lüks tüketim ürünlerinin başında getirir.

dunyanin-en-pahali-agaci-2.jpg

Öd ağacının ve agarwood reçinesinin yüksek değeri, doğanın karmaşıklığı ve bu özel ağaç türünün işlenme sürecindeki inceliklerden kaynaklanır. Bu nadir reçine, doğanın sunduğu en değerli hazinelerden biri olarak, küresel piyasalarda büyük bir ilgi görmekte ve lüks tüketimin bir simgesi haline gelmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN