Bakan Uraloğlu’ndan Lübnan’daki çağrı cihazı saldırısına ilişkin açıklama: Türkiye'de risk var mı?

Bakan Uraloğlu’ndan Lübnan’daki çağrı cihazı saldırısına ilişkin açıklama: Türkiye'de risk var mı?

Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarının patlatılarak düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abulkadir Uraloğlu, "Bu cihazlar Türkiye'de neredeyse kullanılmıyor. Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

İsrail'in Lübnan ve Suriye'deki çağrı cihazlarına düzenlediği siber saldırı sonucu Hizbullah üyeleri ile bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 3 bin kişi yaralandı. Uzmanlar tarafından "benzeri görülmemiş" olarak nitelendirilen saldırının ardından milyonların aklındaki "Türkiye'de risk var mı?" sorusunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu cevapladı.

10051987.jpg

Siber saldırıya ilişkin açıklama yapan Bakan Uraloğlu, ''İsrail cihazları yenileme sürecinde bir patlayıcı yerleştirmiş olma ihtimali bulunuyor. İkinci bir ihtimal bazı sinyallerle kısa devrelerle bataryaların ısıtılması sonucu patlatılması ihtimali var'' açıklamasında bulundu.

'TÜRKİYE'DE RİSK YOK'

Gazetecilerin Türkiye için cihazların bir risk barındırıp barındırmadığı sorusuna yanıt veren Uraloğlu ''Bu cihazlar Türkiye'de neredeyse kullanılmıyor. Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim'' dedi.

Türkiye'nin siber güvenliğine ilişkin konuşan Uraloğlu, "Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız." diye konuştu.

10051999.jpg

Uraloğlu, "Bugünün Türkiye'sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ

Uraloğlu, ''Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası sosyal medya platformlarına yeniden kısıtlama getirilebilir mi?'' sorusuna ise ''Platformlar Türkiye'nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiği zaman her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu ortaya koyduk" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN