Siyasilerden İsrail'in Lübnan'daki saldırısına tepki: 'Dünyada hiç kimse güvende değil'

Siyasilerden İsrail'in Lübnan'daki saldırısına tepki: 'Dünyada hiç kimse güvende değil'

İsrail'in Lübnan’da çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırıya tepkiler yükselmeye devam ediyor. Bu saldırı yönteminin başka devletler tarafından kullanılması halinde dünyada hiç kimsenin güvende hissetmeyeceğini söyleyen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, bölge ülkelerini bu yeni risk karşısında ortak bir tutum geliştirmeye davet etti. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise siyonist zihniyetin bu saldırıların ardından herhangi bir netice elde edemeyeceğini belirtti.

Lübnan’da Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması sonucu şu ana kadar 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 2 bin 750 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının yankıları sürüyor.

Saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, düzenlenen saldırının yeni bir savaş yönetmi olmasının yanında "Netanyahu rejiminin sivil ölümlerini hiç gözetmeyen barbar yaklaşımının bir yansıması" olduğunu söyledi.

"BU YENİ RİSK KARŞISINDA ORTAK BİR TUTUM GELİŞTİRMELİ"

Bu saldırı yönteminin başka devletler ve devlet-dışı aktörler tarafından kullanılması halinde dünyada hiç kimsenin kendisini güvende hissetmeyeceğini söyleyen Davutoğlu, "Bölge ülkeleri bu yeni risk karşısında ortak bir tutum geliştirmeli ve konuyu mutlaka önümüzdeki hafta başlayacak BM Genel Kurulu oturumlarında gündeme getirmelidir." dedi.

Davutoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği dijital saldırı yeni bir savaş yöntemi olma yanında Netenyahu rejiminin sivil ölümlerini hiç gözetmeyen barbar yaklaşımının bir yansımasıdır.

Hiçbir ahlaki ve hukuki boyut tanımayan bu anlayış başka devletler ve devlet-dışı aktörler tarafından benimsenirse, dünyada hiç kimse hiçbir yerde kendini güvende hissedemez. Bölge ülkeleri bu yeni risk karşısında ortak bir tutum geliştirmeli ve konuyu mutlaka önümüzdeki hafta başlayacak BM Genel Kurulu oturumlarında gündeme getirmelidir."

'SİYONİZMİN VE EMPERYALİZMİN AKIBETİ KENDİLERİ İÇİN HÜSRAN OLACAK'

Saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, Filistin'de soykırım yapan İsrail'in bu saldırıların ardından hiçbir netice elde edemeyeceğini söyledi.

Karamollaoğlu, bölgede kaos yaratmaya ve kan dökmeye odaklanan siyonizmin ve emperyalizmin akıbetinin kendileri için sadece hüsran olacağını vurguladı.

Karamollaoğlu'nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

"Siyonist teröristler tarafından gerçekleştirilen alçak saldırı sonucu şehit düşen Hizbullah üyelerine Allah'tan rahmet; dost ve kardeş Lübnan yönetimine ve halkına başsağlığı diliyorum.

Bir yıldır işlediği soykırıma ve tüm savaş suçlarına rağmen Filistin'de kaybetmeye devam eden siyonist zihniyet, bu saldırıların ardından da hiçbir netice elde edemeyecektir.

Bugün bölgemizi kuşatmaya, kaos yaratmaya ve kan dökmeye odaklanmış olan siyonizmin ve emperyalizmin akıbeti kendileri için sadece hüsran olacaktır. İnanıyoruz ki zafer sadece Filistin'in olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN