Boğaza takılan kılçıktan bir dakikada kurtulun! Tüyoyu balıkçılar verdi, anında kayıp gidiyor

Boğaza takılan kılçıktan bir dakikada kurtulun! Tüyoyu balıkçılar verdi, anında kayıp gidiyor

Boğaza kaçan balık kılçığından kurtulmak için evde uygulanabilecek birkaç basit yöntem bulunuyor. Balıkçılar önerdiği bu yöntemler sayesinde boğazdaki rahatsız edici kılçıklar anında kayıp gidiyor…

Balık, kış aylarında özellikle çocuklar ve yetişkinler için besleyici bir gıda olarak öne çıkıyor. Bağışıklık sistemi desteğinden çocukların zeka gelişimine kadar birçok faydası bulunan balık, aynı zamanda kemik sağlığı, hücre onarımı ve depresyon etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Ancak balığın içinde bulunan kılçık gibi küçük parçalar, boğazda rahatsızlık yaratabilir.

BALIK KILÇIĞININ FAYDALARI VE ZORLUKLARI

Balık kılçığı, zeka gelişimine katkı sağlarken özellikle gelişme çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Kalsiyum açısından zengin olan balık kılçığı, kemiklerin güçlenmesini ve kalp sağlığının korunmasını destekler. Ayrıca, protein açısından da zengin olan balık kılçığı, vücudun ihtiyaç duyduğu proteini sağlar. Ancak, boğaza kaçan balık kılçığı, yutkunma güçlüğüne yol açabilir ve rahatsızlık verebilir.

bogaza-kacan-balik-kilcigi-nasil-cikar-1.jpg

BALIK KILÇIĞINDAN KURTULMA YOLLARI

Boğazınıza kaçan balık kılçığından kurtulmak için birkaç basit yöntem bulunmaktadır:

  1. Su İçmek veya Ekmek Yutmak

Milliyet'te yer alan habere göre, küçük boyutlu ve tedavisi kolay olmayan kılçıklar için su içmek veya ekmeği çiğneyerek yutmak etkili olabilir. Bu işlemler, kılçığın boğazdan geçmesini sağlayabilir.

  1. Kıvamlı Yiyecekler Tüketmek

Su ve ekmek yöntemleri yeterli gelmezse, kıvamlı yiyecekler yutmayı deneyebilirsiniz. Özellikle yoğurt, pilav veya patates püresi gibi yiyecekler kılçığın boğazdan geçmesini kolaylaştırabilir.

  1. Patates Püresi

Bir başka etkili yöntem ise patates püresi tüketmektir. 1 adet patatesi haşlayıp kaşık yardımıyla ezdikten sonra tüketmek, balık kılçığından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

  1. Muz Tüketimi

Muz da balık kılçığından kurtulmak için kullanılabilecek bir diğer seçenektir. Muzun kıvamı, kılçığın boğazdan geçişine yardımcı olabilir.

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Tüm bu yöntemlere rağmen balık kılçığı boğazınızda kalmaya devam ederse, vakit kaybetmeden bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız önemlidir. Kılçığın kendiliğinden çıkması durumunda bile, birkaç gün boyunca boğazda takılma ve batma hissi yaşanabilir. Bu durumda bir uzmana görünmek, sorunun çözülmesi açısından en doğru adım olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN