Osmaniye'de mandalina hasadı başladı: Tarlada 7 TL markette 40 TL

Osmaniye'de mandalina hasadı başladı: Tarlada 7 TL markette 40 TL

Osmaniye'de hasadı başlayan mandalina markette 40 TL'ye satılırken, tarlada 7 TL'den alıcı buluyor. Üretici ise çareyi yol kenarında satış yaparak buldu.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mandalina üreticisi, mandalinanın dalında geçen seneki fiyatla aynı olduğunu, tüccarların para vermediğini, satışlardan memnun olmadığını belirtti.

Mandalina üreticisi, "Narenciye üreticisiyim. Yıllardan beri burada bu işi yaparız. Tüccar çağırıyoruz, tüccar dalında 7, 8 lira veriyor. Girdiler iki üç katına çıktı. Emek kurtarmıyor. Biz de bu şekilde yolda kendi malımızı kesip yani bir şekilde kar etmeye, malımızı değerlendirmeye çalışıyoruz. Geçen sene de malımız aynı fiyattı bu sene de malımız aynı fiyat. Marketlerde şu an 35 lira, 40 lira olan mandalinayı burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor, biz de vermiyoruz" dedi.

'ÇİFTÇİLİĞİ BIRAKACAĞIZ'

"7 liraya verdiğimiz zaman emek kurtarmıyor" diyen üretici, "Masrafımızı çıkaramıyoruz. Şu an burada en az 15 lira olması lazım dalında, tüccara verebilmemiz için. Böyle giderse kendimiz değerlendirmeye çalışıyoruz, eğer değerlendiremezsek mecbur bahçelerimizi sökeceğiz, çiftçiliği bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN