Portekiz'in orman yangını bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 7’ye yükseldi, 50'den fazla yaralı var

Portekiz'in orman yangını bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 7’ye yükseldi, 50'den fazla yaralı var

Portekiz genelinde devam eden orman yangınlarında 7 kişinin öldüğü, 50'den fazla kişinin de yaralandığı öne sürüldü. Yangınlar nedeniyle, birçok otoyol trafiğe kapatıldı, 5 bin itfaiye görevlisinin de yangınlara müdahale ettiği belirtildi.

Portekiz genelinde devam eden orman yangınları, 7 kişinin hayatını kaybetmesine ve 50'den fazla kişinin yaralanmasına yol açtı.

Başbakan Luis Montenegro, yangınlarla mücadelede 5 bin itfaiye görevlisinin seferber edildiğini duyurdu.

yeni-proje-3.jpg
Başbakan Luis Montenegro

Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınlarda 3'ü itfaiye çalışanı olmak üzere toplam 7 kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralı sayısının 50'yi bulduğunu açıkladı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, ülkenin kuzeyindeki Porto ile Aveiro arasında on binlerce hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildiriliyor.

Yangınlar nedeniyle, başkent Lizbon ile Porto arasındaki ana yollar dahil olmak üzere birçok otoyol trafiğe kapatıldı. Avrupa Birliği, yangınlarla mücadelede destek olmak amacıyla Portekiz'e sekiz yangın söndürme uçağı göndereceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN