Dağların eteğinde buldu şimdi Norveç, İsviçre, İran'a satıyor! Kilosu altın değerinde...Kimse almasın diye başında nöbet tutuyon

Dağların eteğinde buldu şimdi Norveç, İsviçre, İran'a satıyor! Kilosu altın değerinde...Kimse almasın diye başında nöbet tutuyon

Hakkari’de çiftçilikle uğraşan vatandaş bu ürünü yıllar önce dağların eteğinde buldu şimdi Norveç, İsviçre, İran’a satıyor. Kilogram fiyatıyla dudak uçuklatan ürüne gözü gibi bakan vatandaş, kimse almasın diye başında nöbet tutuyor…

Hakkari, Cilo Dağı eteklerinde yer alan kaya balı, çiftçi Adil Yiğit’in özverili çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor. 12 yıl önce keşfettiği bu eşsiz lezzet, şimdi dünyanın dört bir yanına satılmakta. İşte Adil Yiğit’in bu eşsiz balı bulma ve satma serüveni.

CİLO DAĞINDA KEŞFETTİ HASADI BAŞLADI

12 yıl önce, Cilo Dağı eteklerinde dolaşırken Adil Yiğit, kayalar arasında birçok arının yuva yaptığını fark etti. Bu arıların ürettiği balı keşfeden Yiğit, bu doğal lezzeti korumak ve hasat etmek için büyük bir çaba sarf etti.

hakkari-cilo-daginda-kaya-bali-bulan-1.jpg

Balın hasat zamanı geldiğinde, Yiğit, ilkbaharda tespit ettiği alanı ayılar ve diğer tehlikelerden korumak için gece gündüz nöbet tuttu. Bu sabırlı bekleyiş, eylül ayı geldiğinde meyvesini verdi ve Yiğit, kaya balının hasadına başladı.

2 BİN RAKIMDA YAPILAN HASAT DÜNYAYA ULAŞIYOR

Adil Yiğit, balı toplamak için 2 bin rakımlı dağa tırmanarak, binlerce arının arasında balı kovalara aktardı. Topladığı balı, zamanla Norveç, İsviçre, İran ve Irak gibi ülkelere göndermeye başladı. Bu eşsiz bal, doğal ve kaliteli oluşu ile büyük ilgi görüyor.

hakkari-cilo-daginda-kaya-bali-bulan-2.jpg

DOĞAL VE KALİTELİ BAL

Adil Yiğit, Cilo Dağı eteklerinde her yıl aynı vakitte balı çıkardığını belirtiyor. 12 yıl boyunca bu arı yuvalarına özel bakım yaparak, her ilkbaharda kontrolünü yapıyor ve sonbaharda balı topluyor. Yiğit, burada oluşan balın tamamen doğal olduğunu vurguluyor ve bu nedenle dünya çapında rağbet gördüğünü ifade ediyor.

hakkari-cilo-daginda-kaya-bali-bulan-3.jpg

YÜKSEK FİYAT VE BEREKETLİ HASAT

Bu yıl, kaya balı kilosunun 3 bin TL’den satışa sunulacağı bilgisini veren Yiğit, balı toplamanın zorlu ve zahmetli bir iş olduğunu ancak emeğinin karşılığını aldığını belirtiyor. Şu anda 80 kiloya yakın bal beklendiğini ve bu yılın daha bereketli geçtiğini söylüyor.

hakkari-cilo-daginda-kaya-bali-bulan-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN