Bu haftanın en çok bu yatırımlar kazandırdı! Borsa, altın, Euro, Dolar... Yatırımını ona yapan paraya para demedi

Bu haftanın en çok bu yatırımlar kazandırdı! Borsa, altın, Euro, Dolar... Yatırımını ona yapan paraya para demedi

Piyasada işlem gören hisse senetleri ve döviz kurları bu hafta dalgalanmalar yaşarken, haftanın en çok kazandıran yatırım aracı da belli oldu. Borsa, altın, Euro, Dolar… Bakın bu hafta hangisi en çok kazandırdı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ve döviz kurları bu hafta çeşitli dalgalanmalar yaşadı. Haftalık bazda borsa ve döviz piyasalarında bazı düşüşler gözlemlenirken, altın fiyatları dikkat çeken bir artış gösterdi. İşte haftanın en çok kazandıran yatırım araçları hakkında detaylar:

BORSA İSTANBUL VE DÖVİZ KURLARI

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, bu hafta ortalama yüzde 0,88 değer kaybetti. BIST 100 endeksi, hafta boyunca en düşük 9.274,55 puanı ve en yüksek 9.838,01 puanı görerek haftayı 9.685,49 puandan tamamladı. Ancak, endeks önceki haftaya göre yüzde 0,88 düşüş yaşadı.

haftanin-en-cok-kazandiran-yatirim-araci-2.jpg

Döviz kurlarında ise, Dolar/TL haftalık bazda yüzde 0,16 değer kaybederek 33,9250 liraya geriledi. Euro/TL ise yüzde 0,19 azalarak 37,6260 liraya düştü. Yatırım fonları ve emeklilik fonları da bu hafta sırasıyla yüzde 0,89 ve yüzde 0,97 değer kaybetti.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,29 artarak 2.812 liraya yükseldi. Cumhuriyet altını da yüzde 0,89 değer kazanarak 18.507 liraya çıktı. Çeyrek altının satış fiyatı ise geçen hafta sonu 4.605 lira iken, bu hafta 4.650 liraya yükseldi.

haftanin-en-cok-kazandiran-yatirim-araci-1.jpg

YATIRIM FONLARI VE PARA PİYASASI FONLARI

Bu hafta yatırım fonları genel olarak yüzde 0,89 değer kaybederken, emeklilik fonları ise yüzde 0,97 değer kaybetti. Ancak, yatırım fonları arasında "Para Piyasası" fonları, yüzde 0,98 ile en çok kazandıran fon oldu. Bu fonlar, yatırımcılara bu hafta pozitif getiriler sağlayarak dikkat çekti.

Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı, "Para Piyasası" fonları oldu. Bu fonlar, genel yatırım araçları arasında en yüksek getiriyi sağladı. Öte yandan, altın fiyatları da bu hafta önemli bir artış göstererek yatırımcılara değer kazandırdı. Döviz kurları ve borsa ise bu hafta genel olarak değer kaybetti. Yatırımcılar için bu hafta altın ve Para Piyasası fonları, dikkat çeken yatırım seçenekleri arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN