Helen Kasırgası ABD'yi vurmuştu: Can kaybı 105'e yükseldi

Helen Kasırgası ABD'yi vurmuştu: Can kaybı 105'e yükseldi

ABD’de etkili olan Helene Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 105’e yükseldi. Kasırga sonrası elektrik ve mobil hizmetlerde yaşanan kesintiler sürerken, kapanan yolların trafiğe açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

ABD’nin Florida eyaletinde Perşembe gecesi kategori 4 seviyesinde karaya ulaşan Helene Kasırgası, Georgia, Virginia, Tennessee, Güney Carolina ve Kuzey Carolina'da büyük hasara yol açtı.

Kuzey Carolina’nın Buncombe County bölgesinde en az 30 kişi hayatını kaybederken, eyalet genelinde kayıp sayısının yaklaşık bin olduğu belirtildi.

Kasırga sonrası elektrik ve mobil hizmetlerde yaşanan kesintiler sürerken, kapanan yolların trafiğe açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Eyaletteki birçok akaryakıt istasyonunun kapalı olması nedeniyle, açık olan istasyonlarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, kasırga sonucu ülke genelindeki can kaybı sayısı 105’e ulaştı ve bu sayının artabileceği vurgulandı.

Kızıl Haç, evlerinden tahliye edilenler için 140 barınma merkezi açtı ve buraya 2 binden fazla kişi sığındı. Altı eyalette federal acil durum ilan edilirken, Helene Kasırgası'nın yol açtığı yıkımın maliyetinin 95-110 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN