Yazarımız Elif Çakır’a bir garip 'yanlış' gözaltı

Yazarımız Elif Çakır’a bir garip 'yanlış' gözaltı

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır önceki akşam Bursa’da kaldığı otelde hakkında arama olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Otele gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibi hiçbir bilgi vermeden Elif Çakır’ı gözaltına alıp sağlık kontrolüne götürdü. Elif Çakır’ın bir yanlışlık olduğuna dair itirazlarına rağmen 5 kişilik polis ekibi işlemlere devam etti.

Arandığı iddia edilen ismin “Elif Çakır I…” adında başka bir kişi olmasına rağmen polisler bu bilgiyi gözardı etti.

Ardından TC kimlik numarasının da yanlış olduğu anlaşıldı ama polis ekibi yazarımız Elif Çakır hakkındaki işleme devam etti.

SAATLER SONRA SERBEST BIRAKILDI

İsim ve TC kimlik numarası kontrolünü yapılmadan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Elif Çakır, burada aranan kişi olmadığı ve yanlış işlem yapıldığı anlaşılınca saatler sonra serbest bırakıldı.

'ÜLKENİN ADALETİNİN DURUMU DA KOLLUK KUVVETİNİN DURUMU DA ORTADA'

Konuya ilişkin ilk açıklamasını yapan Yazarımız Elif Çakır, "Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler..ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada." ifadelerini kullanarak yanlışlıkla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

ÇAKIR'IN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Yazarımız Elif Çakır'ın gözaltına alınmasına tepkiler artıyor. Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkün Ün, 'Böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum' diyerek olaya ilişkin polislerin TC kimlik numarasına bakma gereği bile duymadığına dikkat çekti. Ün, sosyal medyadan 'Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz' mesajını vererek şöyle konuştu:

"Hangi cümleyle tarif edilir böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum. Yazar Elif Çakır isim benzerliği nedeniyle kaldığı otelde geceyarısı gözaltına alınıyor. Oysa isim benzerliği bile doğru tabir değil çünkü araması olan kişi çift soyadlı. Vatandaşları birbirinden ayıran tek belirleyicimiz TC kimlik numarasına bakma gereği de duyulmuyor. Saatlerce emniyette alıkonuyor, sağlık taramalarından geçiriliyor, tüm “bir yanlışlık olmalı kontrol eder misiniz” itirazlarına rağmen suçlu muamelesi görmeye devam ediyor. Böylesi lakayıt bir tavır kurumunuza yakışmamıştır. Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz."

'CEZA HUKUKU DERSLERİNDE ANLATILACAK ÖRNEK BİR OLAY'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat İdris Şahin de "Ceza hukuku derslerinde ‘şahısta hata’ olarak anlatılacak örnek bir olay… Ülkemde T.C Kimlik numarası uygulaması ne işe yarıyor sayın bakanlar Yılmaz Tunç, Ali Yerlikaya... Dün Bursa'da Elif Çakır'ın başına gelenler ülkemde binlerce ‘Elif’ in başına sessiz sedasız geliyor. Hesabını soran olmadığı için maalesef yapanın da yanına kar kalıyor…!!" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'İSİM BENZERLİĞİ SEBEBİYLE ALIKOYMANIN MANTIĞA UYAN BİR AÇIKLAMASI YOK'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Serkan Özcan, "Tanınmış bir gazeteciyi “isim benzerliği!” sebebiyle alıkoymanın akla mantığa uyan bir açıklaması yoktur" mesajını vererek sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kimlik numaralarının uyuşmamasına rağmen Elif Hanım'ın sağlık kontrolüne sokulması, gözaltında kendisine su dahi verilmemesi hukuksuzluk ve görevi kötüye kullanmaktır. İlgili amir ve memurların soruşturmaya tabi tutulması elzemdir."

'BUNA YANLIŞLIK DENMEZ'

Sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin 'Buna yanlışlıklık denmez' tepkileri geldi. Aranan kişiyle, yazarımız Elif Çakır'ın TC kimlik numarası uymuyorken gözaltına alındı. Bu duruma dikkat çeken kullanıcılar, "TC kimlik numarası uymuyorken mi? Buna yanlışlık falan denmez" tepkisini gösterdi.

'YANLIŞ OLAMAYACAK KADAR ALENİ GÖZDAĞI'

Yazarımız İbrahim Kahveci de "Bu ne şimdi... Korkutmak mı? Gerçekten yanlış olamayacak kadar aleni gözdağı" diyerek Çakır'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yapılan işlemin 'gözdağı' olduğunu söyleyen Kahveci, 'Amaç korkutmak mı?' mesajını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN