Milyonlarca emekliye yeni haber! Bakanlık harekete geçti: Yılbaşından sonra detaylar açıklanacak

Milyonlarca emekliye yeni haber! Bakanlık harekete geçti: Yılbaşından sonra detaylar açıklanacak

Son zamanlarda 2024 ve 2025'te emekli olacaklara verilecek aylıklar arasındaki farklarla ilgili tartışmalar üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'de emekli maaşları ve emeklilik koşullarındaki değişiklikler, milyonlarca emeklinin merakla beklediği bir konu haline geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024 ve 2025'te emekli olacaklar için aylıklarda oluşabilecek farklılıklar üzerine çalışmalara başladı.

p-3.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bakanlığın konu üzerine bir rapor hazırladığını belirtti. Güler, “Şu anda kanun teklifi yok, ama enflasyondan kaynaklı etkileri değerlendiriyoruz” dedi. Ortaya çıkacak verilerle hakkaniyetli bir çözüm geliştirileceğini vurguladı.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ YOLDA

Otomatik Katılım Sistemi’nin ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği müjdesi verildi. Yılbaşından sonra bu konunun detaylandırılacağı açıklandı.

yeni-proje-2.jpg

EYT İLE YENİ EMEKLİLER SİSTEME GİRECEK

Güler, EYT kapsamındaki yeni emeklilerin sisteme katılmasıyla merkezi bütçe desteğinin artmaya devam edeceğini söyledi. Şu anda 16 milyon 150 bin emekli ve 27 milyon prim ödeyen çalışan bulunduğu belirtilerek, dengeyi iyileştirmek için çalışmaların süreceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN