İnternetten alışveriş yapanlar yandı! Kartlarınız büyük tehlikede: Bir sabah paranın izini bile bulamayabilirsiniz

İnternetten alışveriş yapanlar yandı! Kartlarınız büyük tehlikede: Bir sabah paranın izini bile bulamayabilirsiniz

İnternet alışverişlerinde kredi kartı kullanımlarına dikkat! Sadece güvenli siteleri kullanıyorum diyorsanız bile risk altında olabilirsiniz. Kartlarınız büyük tehlikede. Yeni yöntemlerle kimin aldığı hiç anlaşılmıyor. Bir sabah paranın izini bile bulamayabilirsiniz...

İnternet kullanıcıları arama motorlarını güvenli bulsa da uzmanlar, bu platformların zararlı yazılımların hedefi olabileceği konusunda uyarıyor. Kredi kartı bilgileri, şifreler ve diğer hassas veriler siber suçlular tarafından ele geçirilebiliyor. Milliyet’e konuşan Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir, özellikle bilgisayarlara bulaşan "stealler" isimli zararlı yazılımların tehlikelerine dikkat çekti.

STEALLER YAZILIMLARINA DİKKAT

How to Use Your First Credit Card Responsibly | BluPeak Credit Union

Siber güvenlik uzmanı Akdemir, stealler adlı zararlı yazılımların, bilgisayarlara veya telefonlara bulaşarak kayıtlı parolaları çaldığını belirterek “Bir bilgisayara veya telefona bulaşan stealler isimli zararlı yazılımların ilk amacı o bilgisayar üzerindeki tutulan kayıtlı parolaları alıp, saldırganlara iletmektir. Bunu da farklı yöntemlerle gerçekleştirebilirler." dedi. Özellikle arama motorları üzerinde kayıtlı tutulan şifrelere dikkat çeken Akdemir, "Kayıtlı parolalar belleğinde tutulan parolalar güvenlik önlemleri geçilerek çekilebilir ve bu buluttaki bir sunucuya aktarılabilir" dedi.

KREDİ KARTI BİLGİLERİ TEHLİKEDE

Pros and Cons of Debit and Credit Cards

Arama motorları ve çeşitli sitelerde kayıtlı tutulan kredi kartı bilgilerinin de ciddi risk altında olduğunu belirten Akdemir, bu bilgilerin saldırganlar tarafından izinsiz harcamalar için kullanılabileceğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Bu çalınan kredi kartı bilgileri ile izin vermediğiniz harcamalar yapabilirler. Kaydettiğiniz kripto para, bankacılık şifreleriniz dahil tüm eriştikleri parolalar üzerinden bir mağduriyet oluşturabilirler. Kredi kartı bilgileriniz ele geçtiği durumda, saldırganlar doğrudan çekime izin veren uygulamalar üzerinden bu paraları farklı kripto varlıklara çevirerek, izini kaybettirme yoluna gidiyor. Eriştikleri bankacılık ekranlarınızda sizler üzerine kredi başvurusunda bulunarak, bankanın sizler için ayırdığı kredi limitlerini de hızlı bir şekilde tüketiyorlar.

Bunun için en önemli alınması gereken önlemlerden bir tanesi, vatandaşların kesinlikle sanal kredi kartı özelliğini öğrenmesi ve uygulamasıdır. Alışveriş yaparken gerekmediği müddetçe yurt dışı alışverişlere kredi kartlarınızı kapatmalısınız. Sanal kartınıza sadece harcama yapacağınız miktar kadar para aktararak, internet alışverişlerinde kesinlikle sanal kart dışında bir kredi kartı kullanmamalısınız. Düzenli olarak yaptığınız harcama yerlerinde sanal kartınızı tanımlar ve düzenli harcama limiti kadar para ayırırsanız, mağduriyet risklerinizi olabildiğince azaltırsınız. E-ticaret, internet sağlayıcı vb. ödemelerde sanal kartınızı kaydederek, aylık giderleriniz kadar limit açtırabilirsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN