Adam öldürmenin yatarı 3 ay!

Maraş'ta üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Yusuf Demirci hız sınırını aşan Melih Sergen Kanza tarafından öldürüldü. Bilirkişi raporuna göre yüzde yüz kusurlu olan Kanza, Yusuf'u katlettikten 3 ay sonra serbest bırakıldı. KARAR'a konuşan Demirci'nin acılı kardeşleri de "Adalet nerede?" mesajını vererek, "Abim hız düşkünü bir serseri yüzünden hem hayatından oldu hem hayallerinden. Adalet vatanını milletini seven bunun için çalışan diş hekimi abimi korumaktansa bir serseriyi korumayı seçti" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Olay Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 21 Mayıs tarihinde akşam saatlerinde gerçekleşti. Melih Sergen Kanza'nın idaresindeki araç, yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Yusuf Demirci'ye çarptı. Metrelerce sürüklenen diş hekimi Yusuf Demirci olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın ardından tutuklanan Melih Sergen Kanza 3 ay sonra serbest bırakıldı.

yeni-proje-002.jpg
Yusuf Demirci'nin ölümüne neden olan şoför tahliye edildi

Kazaya ilişkin bilirkişi raporunun üç sayfasında, kazanın meydana geldiği yoldaki hız sınırının saatte 50 km olduğuna dikkat çekti. Rapora göre yüzde yüz kusurlu olan şoför Melih Sergen Kanza'nın 'uyulması gereken kurallara uymadığına, hız sınırını ise aşırı derecede aştığına' vurgu yapıldı.

21 Mayıs tarihinden sonra tutuklanan şoför Kanza 12 Eylül tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Kanza'nın her hafta pazartesi ve perşembe günlerinde kolluk birimlerine gidip imza atması gerektiği söylendi. 27 yaşındaki Demirci'nin ölümüne neden olan Kanza'ya verilen bu karar tepkilere yol açtı.

whatsapp-image-2024-09-29-at-21-50-19-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-29-at-21-50-26.jpeg

whatsapp-image-2024-09-29-at-21-50-42.jpeg

KARAR'a konuşan Yusuf'un kardeşleri de 'Adalet nerede?' diyerek yetkililere seslendi.

yeni-proje-1-001.jpg
Yusuf Demirci

MELİSA DEMİRCİ: ABİM KARA TOPRAKTAYKEN KATİLİ DIŞARIDA ELİNİ KOLUNU SALLIYOR

Abisini kaybeden 23 yaşındaki Melisa Demirci de öldürülen abisi için adalet arıyor. "Abim kara topraktayken, katilin elini kolunu sallayarak dolaşması kanıma dokunuyor" diyen Melisa Demirci şöyle konuştu:

"Yusuf bizim biricik abimizdi. Bu yıl beraber mezun olacaktık. Onu bizden alan katil, hayallerimizi de aldı. Artık geleceğe umutsuz bakıyorum. Aslında katil, yalnızca bir can değil, dört can aldı. Ben, kardeşim, annem ve babam.. hepimizin psikolojisi kötü. Abim kara topraktayken, katilin elini kolunu sallayarak dolaşması kanıma dokunuyor açıkçası. Bir insanın canı bu kadar değersiz olmamalı."

yeni-proje-2-001.jpg
Yusuf Demirci

ADEM CAN DEMİRCİ: ABİM HIZ DÜŞKÜNÜ BİR SERSERİ YÜZÜNDEN HAYALLERİNDEN VE HAYATINDAN OLDU

Öldürülen Yusuf Demirci'nin en küçük kardeşi 19 yaşındaki Adem Can Demirci ise 'hız düşkünü bir serserinin' abisini öldürdüğüne dikkat çekti. Adem Can, "Abim vatanına milletine hayırlı bir diş hekimi olacaktı" diyerek şöyle konuştu:

"Abim Yusuf Demirci 21 Mayıs gecesi maalesef hız düşkünü bir serseri yüzünden hem hayatından oldu hem hayallerinden. Vatanına milletine hayırlı bir diş hekimi olacaktı. Ancak maalesef adalet vatanını milletini seven bunun için çalışan diş hekimi abimi korumaktansa bir serseriyi korumayı seçti ve şu an dışarıda serbestçe dolaşıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN