Esenyurt’ta kardeşlik türküleri yükseldi: Başkan Özer ve Karabat’tan ‘Batmane’ düeti

Esenyurt’ta kardeşlik türküleri yükseldi: Başkan Özer ve Karabat’tan ‘Batmane’ düeti

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin ikinci gününde Güneydoğu Anadolu gecesi düzenlendi. Gecede ünlü sanatçı Tara Mamedova, Esenyurt’ta ilk kez sahne aldı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat’ın ‘Batmane’ türküsünü birlikte seslendirdiği anlar festivale damgasını vurdu.

Esenyurt’ta düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, ikinci gününde tüm coşkusuyla devam ediyor. Esenyurt Belediyesinin, İl Dernekler Birliği’yle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği festivalde, Güneydoğu Anadolu gecesi düzenlendi. Güneydoğu’nun güzelliklerini konu alan tanıtım filmi ve halk oyunları gösterisinin ardından Kürt müziğinin önemli seslerinden Tara Mamedova sahne alarak şarkılarıyla Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın da vatandaşlarla bir araya geldiği festivalde kurulan yöresel kültürler ve yemek stantlarına ilgi yoğundu.

KARDEŞLİK HALAYLARINDA BULUŞTULAR

Festivalde sanatçı Tara’nın söylediği türküler eşliğinde kardeşlik halayında buluşan Başkan Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Karabat, birlikte düet yaptı. İkili, sahnede kol kola ‘Batmane’ türküsünü seslendirdi, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.

‘TARA ŞARKILARINI GÖNÜLDEN SÖYLÜYOR’

Festivale ev sahipliği yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sanatçı Tara Mamedova’ya çiçek takdim ederek, “Tara iyi ki geldi. Size şarkılar, destanlar söyleyecek. Tara, Evdale Zeynike için Şakiro’nun sesiyle söylüyor. Gönlünün sesinden söylüyor” dedi. Usta şair Ahmed Arif’in ‘Terk Etmedi Sevdan Beni’ şiiriyle vatandaşlara seslenen Başkan Özer alkış yağmuruna tutuldu.

BU TOPRAKLARDA BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ’

Farklılıkların bu ülkeye zenginlik kattığını söyleyen Özgür Karabat şöyle konuştu: “Bize hep farklı olanların birbirine karşı olduğunu anlattılar. Ama bugün bu meydanda görüyorum ki farklı olanlar birbirlerini güçlendirenlerdir. Farklı olanlar bir bütünün farklı parçalarıdır ve onlar daha çok birbirlerini zenginleştirenlerdir. Ben Tokatlı Özgür Karabat olarak bugün Kürtçe ezgileri dinlerken gönlümde büyük duygular hissettim. O duyguyu biliyorum ki Esenyurt'ta yaşayan Rumelili, Balkanlı, Karadenizli, Tokatlı, Vanlı, Ardahanlı, Karslı, Muşlu… Hepimiz birlikte hissettik. Biz bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşamaktan son derece mutluyuz. Dolayısıyla birbirimizin türkülerini kuvvetli bir şekilde söylemeye devam edeceğiz.”

‘DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR BİRLİKTE OLMAK’

Esenyurt’ta ilk konserini veren sanatçı Tara Mamedova, “Bizleri halkla, halkı bizlerle buluşturduğu için değerli Belediye Başkanımız Ahmet Özer ve bütün ekibine çok teşekkür ederim. Bu hepimize umut veren, birleştirici bir etkinlik. Esenyurt inanılmaz güzel bir yer olmuş. Muhteşem duygular içerisindeyim. Dünyanın en güzel yeridir birlikte olmak. Çünkü burada gerçekten sevgi var, gerçekten paylaşım var. Ümit ediyorum bu paylaşım daha fazla olur. Biz de halkımızla daha fazla bir araya geliriz. Bugün birçok yerden gelen dinleyicimiz var. Hep beraber büyük bir büyük bir özveri ile oluşmuş bir etkinlik. Binbir türlü renkler var. İşte Kürtçe, Lazca, Türkçe birçok dilde kapsayıcı bir çalışma görüyorum. Bu çalışmayı gerçekten yürekten kutluyorum. Bize sanat lazım çünkü sanatla bizim kalbimiz yumuşar ve biz çiçekler gibi açarız” diye konuştu. Tara, sahnede seslendirdiği ‘Narîn’ türküsüyle Diyarbakır’da katledilen küçük Narin’i de unutmadı.

YÖRESEL TATLAR VE KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE

Festival kapsamında kurulan yöresel kültür ve yemek stantlarında bir araya gelen vatandaşlar, ülkemizin dört bir yanının zenginlikleri ile buluşuyor. Kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve toplumda birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, farklı yörelerden vatandaşlar bir araya gelerek dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarıyor. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festival, birbirinden renkli etkinliklerle 6 Ekim’e kadar devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN