Etiyopya'daki heyelanda 23 kişi öldü

Etiyopya'daki heyelanda 23 kişi öldü

Etiyopya'nın Amhara eyaletindeki Gondar bölgesinde şiddetli yağışlar heyelana neden oldu. Heyelanda 23 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı. Ayrıca, 2 bin 700 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve yaklaşık 2 bin hektarlık tarım arazisi tahrip oldu.

Etiyopya’nın Amhara eyaletine bağlı Gondar bölgesinde meydana gelen şiddetli yağışlar, trajik sonuçlara yol açtı. Yerel basına yansıyan bilgilere göre, yoğun yağışlar nedeniyle oluşan heyelan, 23 kişinin hayatını kaybetmesine ve 8 kişinin yaralanmasına neden oldu.

YAKLAŞIK 3 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Olayın etkileri bununla da sınırlı kalmadı. Yaklaşık 2 bin 700 kişi, evlerini terk etmek zorunda kalırken, yaklaşık 2 bin hektarlık ekili alan tahrip oldu.

Bölge yönetimi, heyelandan etkilenenlere yardım ulaştırmak amacıyla acil yardım çalışmalarını başlattı. Gıda, barınma ve temel ihtiyaç malzemeleri sağlanırken, zarar gören tarım alanları için de iyileştirme çalışmaları planlanıyor.

Etiyopya Meteoroloji Enstitüsü ise bölge halkını uyararak, şiddetli yağışların devam etmesi durumunda yeni heyelanların meydana gelebileceğini belirtti. Enstitü, vatandaşları daha dikkatli olmaya ve riskli bölgelerden uzak durmaya çağırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN