CIA'dan şok açıklama: İptal edilen Taylor Swift konseri büyük terör saldırısının hedefiydi

CIA'dan şok açıklama: İptal edilen Taylor Swift konseri büyük terör saldırısının hedefiydi

CIA Direktör Yardımcısı David Cohen, Taylor Swift'in iptal edilen konserine yönelik terörist bir planın ortaya çıkarıldığını ve bu plan doğrultusunda on binlerce kişinin hedef alındığını açıkladı.

CIA Direktör Yardımcısı David Cohen, Taylor Swift’in iptal edilen konserinin büyük bir terör saldırısının hedefi olduğunu duyurdu. Cohen, teröristlerin konser sırasında çok sayıda, hatta on binlerce insanı öldürmeyi planladıklarını belirtti. Planın etkisiz hale getirilmesiyle büyük bir felaketin önüne geçildiği vurgulandı. Cohen, bu tür tehditlerin ciddiyetle ele alındığını ve güvenlik güçlerinin zamanında müdahale ederek büyük bir facianın önüne geçtiğini açıkladı.

Taylor Swift, rekor kıran 'Eras' turnesinin Avusturya tarihlerini hayranlarının güvenliğinden endişe ederek iptal etti. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Avusturya'da Swift’in konserlerine yönelik büyük bir terör saldırısı planının ortaya çıktığını ve bu plan doğrultusunda on binlerce kişinin hedef alındığını duyurdu.

CIA'DEN ŞOK AÇIKLAMA

CIA Direktör Yardımcısı David Cohen, teröristlerin Taylor Swift’in Avusturya’daki konserlerinde "on binlerce insanı öldürmeyi" planladığını açıkladı. Cohen, Maryland’de düzenlenen yıllık İstihbarat ve Ulusal Güvenlik Zirvesi sırasında bu planın oldukça ileri seviyede olduğunu belirtti.

taylor-swift-concert-terror-plot-88469660-3b2f57.webp

ŞÜPHELİ YAKALANDI

CIA’in IŞİD ile bağlantılı olduğu iddia edilen terör saldırısı planı hakkında Avusturyalı yetkilileri bilgilendirmesi ardından, Swift’in başkent Viyana’da vereceği üç konser iptal edildi. Avusturya polisi, IŞİD’e bağlılık yemini ettiği bildirilen 19 yaşındaki bir şüpheliyi yakaladı. Zanlının, 30 bin kadar hayranın toplandığı stadyumun dışına bıçak ve ev yapımı patlayıcılarla saldırmayı planladığı iddia edildi. Zanlının evinde kimyasal maddeler ve teknik cihazlar bulundu.

AVUKAT İDDİALARI 'ABARTILI' BULDU

Zanlının avukatı, iddiaların "abartılı" olduğunu belirtti. Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, yabancı servislerin aksine yasal olarak kısa mesajları izleyemediklerini ve bu yüzden diğer istihbarat kurumlarının yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TAYLOR SWİFT'TEN İLK AÇIKLAMA

Taylor Swift, konserlerin iptal edilmesinin ardından sessizliğini bozdu. Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Viyana konserlerimizin iptal edilmesi yıkıcı oldu" dedi. Güvenlik nedeniyle Eras Tour'un Avrupa ayağı sona erene kadar konuşmayı bekleyeceğini belirten Swift, "Konserlerime gelen hayranlarıma zarar vermek isteyenleri kışkırtacağını düşündüğüm bir şey hakkında kamuoyu önünde konuşmayacağım" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN