Biden ve Netanyahu, Gazze'de ateşkes ve esir takasını görüşecek

Biden ve Netanyahu, Gazze'de ateşkes ve esir takasını görüşecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 22 Temmuz'da Washington'da gerçekleşecek görüşmede, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'de ateşkes ve esir takası konularını ele alacaklarını açıkladı. Sullivan, Biden'ın bu anlaşmanın yakında sağlanmasına odaklanacağını ve Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne yapacağı konuşmadan önce yapıcı diyaloglar kurmayı umduğunu belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 22 Temmuz'da Washington'da gerçekleştirecekleri görüşmede Gazze'de ateşkes ve esir takası konularını ele alacaklarını açıkladı.

Sullivan, Colorado'da düzenlenen 2024 Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Biden'ın Netanyahu ile bu anlaşmanın gelecek haftalarda hayata geçirilmesine odaklanacağını belirtti.

Görüşmenin ana temasının ateşkes ve esir takası anlaşması olacağını ifade eden Sullivan, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne hitap etmesinden önce İsrail hükümetiyle yapıcı diyaloglar kurmayı umduğunu vurguladı.

Sullivan, anlaşmanın "1. aşamadan 2. aşamaya geçişindeki" bazı teknik detayların ele alınması gerektiğini söyledi ve önümüzdeki haftayı bu engelleri aşmak için kullanacaklarını belirtti. Kasım 2023'teki esir takası anlaşmasından bu yana elde edilen en iyi fırsatın şu an olduğunu da ekledi.

NE OLMUŞTU?

ABD Kongresindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler 31 Mayıs'ta, İsrail ile dayanışmalarını göstermek amacıyla Başbakan Binyamin Netanyahu'yu, 24 Temmuz'daki Kongre'nin ortak oturumunda hitap etmesi için davet etmişti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, haziranda, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Netanyahu'nun, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin davetini kabul ettiğini, 24 Temmuz'da ABD Kongresi'nde konuşacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN