Japonya'ya gidecekler dikkat! Kapıda vize uygulaması kalktı mı?

Japonya'ya gidecekler dikkat! Kapıda vize uygulaması kalktı mı?

Kapıda vize uygulamasından faydalanarak Japonya’ya gitme hayali kuranları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İltica başvurularındaki artış ve kaçak çalışma gibi sorunlarla mücadele eden ülkede kapıda vize uygulaması kalktı mı? İşte cevabı...

ESMAGÜL KOÇAK

Türk vatandaşları için vizesiz veya kapıda vize ile Japonya’ya seyahat dönemi sona mı eriyor? İddialara göre Japonya’nın 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize zorunluluğu getireceği ortaya çıktı. Bu iddianın gerçekleşmesi halinde, Japonya’ya turistik, ticari ya da kültürel amaçlarla seyahat eden Türk vatandaşları doğrudan etkilenecek. Şuan kapıda alınabilen vize ile ülkeye giriş yapılabilirken, iddiaların doğru olması halinde Japonya’nın ilgili konsolosluklarına başvurarak vize alınması gerekecek.

İddianın temeli ise Japonya’nın artan iltica başvuruları ve ülkeye uzun süreli kaçak çalışma durumlarına karşı aldığı önlemlere dayanıyor. Özellikle Saitama bölgesinde yaşanan olayların, Japon hükümetinin bu konuda harekete geçmesine yol açtığı iddia ediliyor.

Japonya’ya seyahat etme planı olan Türk vatandaşlarının, seyahatleri öncesinde bu yeni iddiaya hazırlıklı olması ve bu yönde süreci yönetmeleri büyük önem taşıyor.

japonya-turkiyeye-vize-getiriyor-1.jpg

TÜRK VATANDAŞLARININ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEĞİ DİĞER ÜLKELER (2024)

Arnavutluk

Karadağ

Kosova

Moldova

Sırbistan

Gürcistan

Ukrayna

Kuzey Makedonya

Azerbaycan (kimlikle)

Güney Kore (kısa süreli ziyaretler için)

Seyahatten önce güncel bilgileri kontrol etmek, planların sorunsuz ilerlemesi açısından önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN