Braga nasıl takım? Braga güçlü bir rakip mi? Fenerbahçe Braga ile eşleşti

Braga nasıl takım? Braga güçlü bir rakip mi? Fenerbahçe Braga ile eşleşti

Braga nasıl takım. UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna adını yazdıran Fenerbahçe Portekiz ekibi Braga ile eşleşti. Peki Braga nasıl bir takımdır? Braga ligde kaçıncı sırada? Braga güçlü bir rakip mi? Fenerbahçe’nin rakibi Braganın ayrıntıları haberimizde.

Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimiyle belli oldu. Portekiz ekibi Braga ile eşleşen Fenerbahçe son 16 Turu maçları 10 ve 17 Mart tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, Braga eşleşmesindeki ilk maçını İstanbul'da rövanş maçını ise deplasmanda oynayacak. Peki Braga güçlü bir rakip mi? Braga ile iigili merak ettiğiniz ayrıntıları sizler için derledik.

Son 16 eşleşmeleri

Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Anderlecht (Belçika)

Basel (İsviçre) - Sevilla (İspanya)

Villarreal (İspanya) - Bayer Leverkusen (Almanya)

Athletic Bilbao (İspanya) - Valencia (İspanya)

Liverpool (İngiltere) - Manchester United (İngiltere)

Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Lazio (İtalya)

Dortmund (Almanya) - Tottenham (İngiltere)

FENERBAHÇE - Braga (Portekiz)

Fenerbahçe Braga maçı ne zaman?

Portekiz ekibi Braga ile eşleşen temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz ekibiyle ilk maçına 10 Mart tarihinde oynayacak. Zorlu karşılaşmanın rövanşı ise 17 Mart’da gerçekleşecek.

Barga 2000’lerde kendini gösterdi

Fenerbahçe'nin Avrupa ligi son 16 turundaki rakibi olan Braga, özellikle 2000'li yıllarda elde ettiği derecelerle Portekiz'in 3 Büyük kulübü olarak bilinen Porto, Benfica ve Sporting Lizbon'un arkasında ülkenin en başarılı kulüpleri arasında gösteriliyor.

2009-2010 sezonunda ligi ikinci bitirdi

1965-66 Portekiz Kupası ve 2012-2013'te Portekiz Lig Kupası'nda olmak üzere ülkede 2 kez zafere uzanan Braga, 2009-2010 sezonunda da ligi ikinci bitirerek bu anlamdaki en iyi derecesini elde etti ve ertesi sezon sırasıyla Celtic ve Sevilla'yı eleyerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar ligi gruplarında yer almayı başardı. Arsenal, Shakhtar Donetsk ve Partizan'nın bulunduğu grubu 3. bitiren Braga yoluna Avrupa Ligi'nde devam etti.

Braga Avrupa Ligi’nde finale yükseldi 

Avrupa Ligi'nde Lech Poznan, Liverpool ve Dinamo Kiev'i eleyen Braga yarı finalde de saf dışı bırakarak finale yükselme başarısı gösterdi. Braga'nın finaldeki rakibiyse yine Portekiz'den Porto oldu. Finalde Porto'ya 1-0 yenilen Braga böylece Avrupa Ligi'ni 2. sırada tamamlayarak Avrupa kupaları tarihindeki en büyük başarısına ulaştı. Braga ayrıca 2008'de düzenlenen son UEFA Intertoto kupasını müzesine götürmüş ve bu başarıyı elde eden tek Portekiz kulübü olmuştu.

Bu sezon grubu lider bitirdi

Bu sezon Avrupa Ligi'ne direkt grup aşamasından başlayan Braga, Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen ile birlikte yer aldığı F grubunu lider bitirmiş, ardından son 32 turunda karşılaştığı İsviçre'nin Sion ekibini deplasmandaki 2-1'lik galibiyet ve kendi sahasındaki 2-2'lik beraberlikle eleyerek adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Fenerbahçe Braga haberleri için tıklayınız 

Braga’nın gol silahı Rafa Silva

Özellikle hücum hattında etkili isimlere sahip olan Braga'da bu anlamda en çok Rafa Silva'nın adı dikkat çekiyor. Bu sezon oynadığı 22 maçta 5 gole imza atan Portekizli oyuncunun dışında Nikola Stojiljkovic, Ahmed Hassan ve Pedro Santos da dikkat edilmesi gereken isimler olarak görülüyor. Braga ayrıca Ocak ara transfer döneminde son 2 sezondur Bursaspor forması giyen Josue'yi de Porto'dan kiralık olarak kadrosuna katmıştı.

Braga nasıl takım. UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna adını yazdıran Fenerbahçe Portekiz ekibi Braga ile eşleşti. Peki Braga nasıl bir takımdır? Braga ligde kaçıncı sırada? Braga güçlü bir rakip mi? Fenerbahçe’nin rakibi Braganın ayrıntıları haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN