Zam beklerken aylıklar da elden gidecek! SGK emeklilere kara haberi duyurdu

Zam beklerken aylıklar da elden gidecek! SGK emeklilere kara haberi duyurdu

Milyonlarca emekli zam bekliyordu, şimdi aylıklar da elden gidecek! SGK, emeklilere kara haberi duyurdu! İşte haberin detayları...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamı engellemek amacıyla önemli adımlar atıyor. 2023 yılında 88 bin 455 kişinin sigorta kaydı iptal edildi ve bu kişilere bağlanan emekli maaşları faiziyle geri alındı.

KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN ÖNLENMESİ

SGK Emekli Geriye Dönük Borçlanma Nasıl Yapılır? - Nokta Gazetesi

Geçtiğimiz yıl, kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu iller başta olmak üzere, Türkiye genelinde yapılan 101 bin 794 denetimde, 1533 iş yerinin sahte olduğu tespit edildi. SGK, çalışmadığı halde sigorta primi ödenen veya sahte iş yerleri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigorta kayıtlarını iptal etti.

EMEKLİ MAAŞLARI KESİLDİ

Sahte sigorta hizmetlerini silen SGK, bu yolla emekli maaşı bağlanan kişilerin maaşlarını iptal etti. Ayrıca, yapılan maaş ve diğer ödemeler de faiziyle geri alındı. SGK, sahteciliğin tespiti halinde iş yerlerine yaptırımlar uyguladı, sahte iş yerlerinin tescil kayıtlarını, e-sigorta şifrelerini ve iş yeri sicil numaralarını iptal etti. Yersiz yararlanılan teşvik ve destekler ise gecikme cezası ve gecikme zammı ile tahsil edildi.

Son Dakika Güncel Sosyal Güvenlik Haberleri - Karar - KARAR

HAMİLELERDE SAHTE SİGORTALILIK ARTIŞI

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Şahin, sahte iş yeri ve sahte sigortalılığın sosyal güvenlik sisteminin kronik sorunlarından biri olduğunu belirtti. Şahin, SGK'nın 2 bin 750 sosyal güvenlik denetmeniyle Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve sahte sigortalılık durumlarının daha çok kayıt dışı istihdamın yüksek olduğu illerde görüldüğünü vurguladı. Özellikle son dönemde hamilelerin sahte sigortalılık vakalarında artış tespit edildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN