Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Kayıtlar otomatik yapıldı: Okullar oradan öğrenilebilecek

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Kayıtlar otomatik yapıldı: Okullar oradan öğrenilebilecek

Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiriyor! Kayıtlar otomatik olarak yapıldı! Okullar artık oradan öğrenilebilecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtlarının, MERNİS adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak tamamlandığını duyurdu.

KAYITLAR OTOMATİK TAMAMLANDI

İstanbul Barosu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu - Medyascope

Bakanlık açıklamasında, "İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesiyle 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi ise Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek. Veliler, e-Devlet kapısı sisteminden 'İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama' (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler" ifadelerine yer verildi.

VELİLER E-DEVLET ÜZERİNDEN BİLGİ ALABİLECEK

Veliler, çocuklarının kayıt durumlarını e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" (e-Kayıt) hizmeti başlığından öğrenebilecekler. Bu hizmet sayesinde, çocukların hangi okula yerleştirildiği bilgisine kolayca erişim sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN