SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammı için tarih verdi! Temmuz ayında bekleyenler ters köşe olacak

SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammı için tarih verdi! Temmuz ayında bekleyenler ters köşe olacak

Memur ve emekli maaşına temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı merak edilirken asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin muamma devam ediyor. Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, üç farklı zam hesabı yaptı. İşte detaylar...

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretle ilgili kulis bilgiler paylaştı. Memura refah payı verilecek mi sorusunu da yanıtlayan İsa Karakaş, en düşük memur maaşında beklentilerini anlattı.

TGRT Haber'de yer alan habere göre, İsa Karakaş, "Hükümet memurlara refah payı vermeyecek, bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bizim aldığımız bütün duyumlar bu yönde" dedi.

"Peki bununla ilgili elbette ki bir iyileştirme beklentisi var çünkü memur emeklileri son derece mağdur oldu" diyen İsa Karakaş, üç senaryo sıraladı:

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK 2024?

1) Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tutumunu göz önünde bulundurduğumuz zaman refah payı ya da seyyanen zam verilmemesi yönünde. Bu durumda olursa en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bu durumda en düşük memur emeklisi maaşı sadece enflasyon ve toplu sözleşme ile 17.715 TL olmasını bekliyoruz.

2) Şimdi hükümet ya ben ocak ayında SGK, BAĞ-KUR emeklilerine eşitleme yaptım. Dolayısıyla memur emeklerine de eşitleme yapmam gerekir derse en düşük en düşük memur emeklisinin maaşı 18.535 TL ye varacak.

3) Memurların, memur, emeklerin söyle hesaplamaları var. Memur emekleri diyorlar ki: 2023 Temmuz'dan haziran ayı dahil devletten 120 bin 792 TL alacağımız var. Bu devlet sözüdür. Devlet borcunu ödesin. Seyyanen zamdan kaynaklanan bir rakam bu.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ZAM YAPILIR MI 2024?

Öte yandan İsa Karakaş, temmuzda asgari ücrete bir zam beklemediğini ancak başka bir tarihte düzeltme yapılabileceğini söyledi. İsa Karakaş, "Asgari ücretin ruhu gereği açlık sınırının altında kalamaz. Mutlaka bir güncelleme bekliyoruz. Bu güncellemenin de temmuz ayında olmayacağı kesinleşti ama eylül gibi bir düzenleme mutlaka bekliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN