İkinci el oto pazarında fiyatları görenler gözlerine inanamadı! İbre tersine döndü

İkinci el oto pazarında fiyatları görenler gözlerine inanamadı! İbre tersine döndü

İkinci el otomobil piyasasında dengeler değişmeye başladı. Oto pazarına giden vatandaşlar fiyatlara inanamazken sektör temsilcileri oldukça endişeli. İşte detaylar...

İkinci el araç fiyatlarında düşüş yaşanmasına rağmen satışlar artmıyor. İzmir Otokent'te haftanın ilk günü yaşanan durgunluk, galericileri endişelendiriyor.

FİYATLAR DÜŞTÜ PİYASALAR DURGUN

İkinci el araç fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen, İzmir Otokent'te beklenen hareketlilil yaşanmıyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği otokentte, bu hafta son derece durgun geçti. Bu durum, galerici esnafını da şaşırttı.

Galericiler, satışlardaki durgunluğun, bayram öncesi satışların erkene çekilmesi ve faiz oranlarındaki artış gibi faktörlerden kaynaklandığını düşünüyor.

Pandemi döneminde ve sonrasında artan ikinci el araç satışları, şu anda yerini durgunluğa bırakmış durumda.

SEKTÖRDE ENDİŞE VAR

İzmir Otokent'teki durgunluk, sektör temsilcilerini de endişelendiriyor. Esnaf, satışların artmaması halinde zor durumda kalacaklarını ifade ediyor.

İzmir'de ikinci el araç piyasası adeta durgunluk yaşıyor. Fiyatlardaki düşüşe rağmen, satışlarda artış olmaması sektör temsilcilerini endişelendiriyor.

Esnaf, bayramda satışların artmasını umut ediyor.

ESNAFIN GÜNÜ BİRBİRİNE ÇAY ISMARLAMAKLA GEÇİYOR

İzmir Otokent'te araç satışlarının durma noktasına geldiği ve dükkanların boş kaldığı bir dönem yaşanıyor. Bu durumun temel nedeni, yüksek banka kredi faizleri olarak görülüyor.

Otokent esnafı, faiz oranlarının yüksekliği nedeniyle sıfır araçlar başta olmak üzere ikinci el araçların satışında ciddi zorluklar yaşadığını belirtti.

Bu durum artık işin mevsimselliğinin kalmadığını gösteriyor. Esnaf fiyatları düşürmüş olsa da satışlarda bir canlanma olmadığı ifade edildi.

FİYATLARA İNANAMADI

Araç bakmaya gelen Osman Daşçı, İzmir Otokent'teki duruma inanamadığını belirtti. Fiyatların kendisi için yüksek olduğunu ve kredi kullanmanın maliyetinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Şu anda sadece parası olan kişilerin araç aldığını ve genellikle sıfır araçlara yöneldiklerini söyledi. İkinci el araç piyasasının ise Otokent'te durgun olduğunu belirtti ve şartların çok zor olduğunu vurguladı.

Geçmişte araç bulmanın kolay olduğunu ancak şu anda fiyatların çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN