Karadenizliler bile bunu bilmiyor! En lezzetli çay demleme yöntemi buymuş

Karadenizliler bile bunu bilmiyor! En lezzetli çay demleme yöntemi buymuş

Çay saatlerinde lezzetli bir çay içmek için bu yöntemi deneyin. Karadenizlilerin bile bilmediği bu demleme yöntemi, en lezzetli çay demleme yöntemi olarak biliniyor. İşte en lezzetli çay demleme yöntemi...

Karadenizlilerin bile bilmediği çay demlemenin sırrı paylaşıldı. Bu yöntem sayesinde her demlediğiniz çay tavşan kanı oluyor. Peki, tavşan kanı çay nasıl demlenir? Çay nasıl lezzetli olur? işte cevabı...

TAVŞAN KANI ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çay demlemek kolay bir işlem gibi gözükse de kıvamını tutturmak oldukça zordur. İnternet üzerine onlarca çay demleme yöntemi varken, bunlardan bazıları doğru sonuca ulaştırmıyor. Tekniğine uygun bir şekilde demlenilen çay ise tavşan kanı kıvamında olur. Çay demlemek için bazı incelikleri bilmeniz yeterli olacaktır. Peki, en lezzetli çay nasıl demlenir?

46-9nrz-001.webp

LEZZETLİ ÇAY DEMLEMENİN TARİFİ

Çay demlemede ülkemizde 'Tavşan kanı' tabiri kullanılır. Tavşan kanı kıvamında demlenilen çay en beğenilen çaydır. Bu kıvamı tutturmak için doğru teknik ve incelikler yeterli olacaktır. Tavşan kanı çay demlemek için şu yolları izleyebilirsiniz;

  • Taze Çay Yaprakları: Kaliteli bir çay demlemek için öncelikle taze ve kaliteli çay yaprağı tercih edilmelidir. Rize ya da Karadeniz bölgesinde üretilen ince yapraklı taze çay yaprakları tercih edilir.
  • Suyu İki Demlikte Kaynatın: Çay suyunu iki ayrı demlikte kaynatarak daha lezzetli ve kıvama uygun çay demleyebilirsiniz. Üst demlikteki çay kaynadıktan sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı çay atmanız yeterli olacaktır. Çayı önce koyar ve kaynar suyu üzerine dökerseniz çayı yakarsınız.
  • Lezzetli Bir Aroma: Alt demlikte kaynayan suyun birazını üst demlikte suyun yüzeyine çıkan çayın üzerine dökerek ıslatın. Çayı ıslatarak daha lezzetli bir aroma ortaya çıkartabilirsiniz. Suyu kenarlardan ilave ederek ıslatmanız tavsiye edilir.
  • Kısık Ateşte Demlendirin: Çaydanlığın altını kısık ateşte yakarak 10 - 15 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Bu süreç sırasında buhar sayesinde çayınız lezzetli bir şekilde demlenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN