Gün tabağının gözdesi olacak! Ne yapsam da farklı bir şey sunsam diyenlere: Tarif için yakanıza yapışacaklar

Gün tabağının gözdesi olacak! Ne yapsam da farklı bir şey sunsam diyenlere: Tarif için yakanıza yapışacaklar

Gün sofralarında aynı sunumlardan sıkılanlar için yepyeni bir tarif! Gün tabağının gözdesi olacak! Herkes tarif isteyecek. Lezzetiyle damak çatlatıyor. Çayın yanına mükemmel bir eşlikçi. İşte tahinli çörek tarifi...

Gün sofralarında aynı lezzetlerden sıkıldıysanız bu tarif ilacınız olacak. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesi cezbediyor. Tadını alan tarif için yakanıza yapışacak.

Gün sofralarınıza farklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, tahinli çörek tam size göre! Bisküvi tadında hamuruyla kurabiyeden çok daha fazlası olan bu çörek, çayın yanında mükemmel bir eşlikçi olacak. Hem pratik hem de lezzet dolu tahinli çörek tarifini denemeyen kalmasın!

TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ

MALZEMELER:

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)

ÜZERİ İÇİN:

İnce kıyılmış fındık

1 su bardağı tahin

Biraz toz şeker (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

  • İlk olarak, yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek, elinize yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru elinizle yoğurmadan spatula yardımıyla toparlayabilirsiniz.
  • Elinizi hafifçe yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topları ince kıyılmış fındığa bulayıp tepsiye yerleştirin.
  • Elinizle topların üstünü hafifçe düzleştirin. Küçük bir çay bardağının altını yağlayarak topların ortasında hafif çanaklar oluşturun. Ancak, çok bastırmamaya dikkat edin; tabanı ince olmamalı.
  • Hazırladığınız çanakların içine birer kaşık tahin dökün. Tahinlerin üzerine hafifçe toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında çörekleri 25-30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıkan tahinli çörekler, gün sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Hem lezzetli hem de pratik olan bu çörekler, çayın yanında harika bir atıştırmalık olacak. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN