Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Bu yıl ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ temasıyla düzenlenecek olan Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor. 22 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, bisiklet turu, arabasız gün etkinliği, çevre dostu iletişim eğitimi ve geleneksel çocuk oyunları etkinliği düzenlenecek.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan ve her sene Eylül ayında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları, Manisa’da başlıyor. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan haftanın 2024 yılı teması ise ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ olarak belirlendi. Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ temasıyla ise daha fazla sosyal eşitlik, daha fazla yol güvenliği, daha az gürültü, daha iyi bir yaşam kalitesi ile kentlerdeki vatandaşların beklentilerinin karşılanması amaçlanıyor.


Çeşitli etkinlikler Manisalıları bekliyor

-Avrupa Hareketlilik Haftası, Manisa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 19 Eylül Perşembe günü başlayacak olan etkinliklerde ‘Çevre Dostu İletişim Eğitimi’ düzenlenecek. Atatürk Gençlik Merkezi’nde yapılacak olan eğitim saat 16.00’da başlayacak.

-20 Eylül Cuma günü ise Manisalılar bisikletleri ile 7’nci kitap fuarının açılışına katılacak. Lale Meydanı’nda toplanacak olan Manisalılar, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Ingolstadt Bulvarı, Sürmene Caddesi ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarını takip ederek Atatürk Kent Park’a ulaşacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de Ingolstadt Bulvarı’ndan itibaren Manisalılara katılarak bisikletiyle Kitap Fuarı açılışına katılacak.

-15.30’da ise çocuklar geleneksel oyunlarla buluşacak. Atatürk Kent Parkı’nda yapılacak etkinlikte Manisalı çocuklar ‘yağ satarım bal satarım’, ‘yakan top’, ‘halat çekme’, ‘ip atlama’, ‘çuval yarışı’ ve ‘sek sek’ oynayacak.

-22 Eylül Pazar günü ise arabasız gün etkinliği gerçekleştirilecek. ‘Çocuklar kitap okuyor trafik duruyor’ sloganıyla düzenlenecek etkinlikte Sürmene Caddesi’ne giden yol kapatılarak kitap okuma etkinliği yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN