Evde az malzeme varsa bu kurabiyeyi deneyin! Bir tepsi tahinli kurabiye tarifi... Kokusunu alan geliyor

Evde az malzeme varsa bu kurabiyeyi deneyin! Bir tepsi tahinli kurabiye tarifi... Kokusunu alan geliyor

Hepimizin mutfakta zaman zaman karşılaştığı bir durum vardır: Misafirler gelecektir ya da canınız tatlı bir şeyler çekmiştir, ancak elinizde pek malzeme yoktur. İşte böyle anlarda kurtarıcınız olacak pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız: Tahinli susamlı kurabiye. Üstelik sadece birkaç malzemeyle koca bir tepsi kurabiye yapabilirsiniz!

Evinizde mutlaka bulunan birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz, hem pratik hem de inanılmaz lezzetli bir tarif arıyorsanız, tahinli susamlı kurabiye tam size göre! Yoğun tahin aroması ve susamın çıtır lezzetiyle bu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte karşınızda, sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bir tepsi dolusu nefis tahinli susamlı kurabiye tarifi.

MALZEMELER

1 çay bardağı susam

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

2 su bardağından az fazla un

1 paket kabartma tozu

helvakurabiyeyemekev4.jpg

YAPILIŞI

  • Susam geniş bir tavaya alınarak kısık ateşte sürekli karıştırılarak koyu renk alana kadar kavrulur.
  • Kavrulan susam soğuması için ayrı bir tabağa alınır un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler derin ve geniş bir kasede karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan küçük parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilip yağlı fırın kağıdı serilmiş olan büyük boy fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir .
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirilir üzerleri kızarmadan fırından alınır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN