İktidar Kanal İstanbul’dan vazgeçmiyor: Mahkemenin iptal ettiği planlar yeniden askıda

İktidar Kanal İstanbul’dan vazgeçmiyor: Mahkemenin iptal ettiği planlar yeniden askıda

İBB’nin açtığı davalar sonucu plansız kaldığı için kaçak durumuna düşen Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir projesi kapsamında Arnavutköy’de yapılan TOKİ’nin konut inşaatları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yasal hale getirildi. Bakanlık mahkemenin iptal gerekçeleri doğrultusunda bazı düzeltmeler yaparak yeni imar planını askıya çıkardı.

Kanal İstanbul’un etrafında kurulması planlanan Yenişehir için verimli tarım ve orman arazilerini imara açmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2021 yılında 3 etap halinde hazırlanan planların tamamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı davalar sonucu İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2023 Aralık ve 2024 Ocak ayında ayrı ayrı verilen kararla iptal edilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mahkemenin iptal ettiği Kanal İstanbul planlarını yeniden onaylayarak askıya çıkardığını açıkladı.

"İVEDİ BİR ŞEKİLDE İPTAL EDİLMELİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kanal İstanbul projesi kapsamındaki Arnavutköy ilçesi Boyalı ve Baklalı mahalleleri ile Yenişehir rezerv yapı alanının belli kısımlarında yapılan imar ve uygulama planı değişikliklerine tepki gösterdi. Zeybek, "İstanbul’a ihanet edenler, rant ve yağma hedefiyle bir ihanet projesini daha bu şehrin kalbine saplamak istiyorlar. Mahkeme kararıyla mevzuata aykırılığı kanıtlanmış olan bu planlar ivedi bir şekilde iptal edilmeli; yeşili ve coğrafyayı korumakla yükümlü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı elini İstanbul’un yeşilinden ve doğasından çekmelidir" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kanal İstanbul projesi kapsamında; Arnavutköy ilçesi Boyalı ve Baklalı mahalleleri ile Yenişehir rezerv yapı alanının belli kısımlarına ilişkin imar ve uygulama planlarının yeniden yapılarak askıya çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'a ihanet projesi mahkeme kararlarına rağmen Bakanlık eliyle canlandırılmaya çalışılıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN