Bu da Fransızların tulumba tatlısı! Yağda değil fırında yapılıyor, herkes bayılıyor: İlk deneyen siz olun

Bu da Fransızların tulumba tatlısı! Yağda değil fırında yapılıyor, herkes bayılıyor: İlk deneyen siz olun

Dünya mutfağına meraklı olanlara güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle Fransa' nın meşhur tatlısı canele' nin tarifini hazırladık. İşte sizler için evde kolayca yapabileceğiniz, asırlık bir lezzet olan canele tarifi!

Fransız mutfağı, dünyada tatlı severler için adeta bir cennet olarak bilinir. Makaronlardan eklerlere, kremalı tatlardan çikolatalı şaheserlere kadar geniş bir yelpazede sunulan lezzetlerin arasında, Fransızların kendine özgü bir tatlısı var: Canele. Fransa’nın Bordeaux bölgesinden gelen bu küçük ama lezzet dolu tatlı, özellikle çıtır dış dokusu ve içindeki yumuşacık vanilya aromasıyla ünlüdür. Canele yapımı ise zannedildiği kadar zor değil, sabırlı ve özenli bir hazırlık süreciyle evde kolayca yapılabilir. İşte detaylarıyla Canele tarifi…

MALZEMELER

500 ml tam yağlı süt

50 gr tereyağı (sütle eritmek için)

2 adet büyük yumurta

2 adet yumurta sarısı

200 gr toz şeker

100 gr un

1 çubuk vanilya veya 1 yemek kaşığı vanilya özü

Bir tutam tuz

bruno-albouze-canele.jpeg

YAPILIŞI

  • Sütü ısıtın: İlk olarak, sütü orta ateşte ısıtın. İçine tereyağını ekleyip iyice eriyene kadar karıştırın. Vanilya çubuğunu yarıp sütle birlikte ısıtabilir ya da vanilya özünü süt ılıdıktan sonra ekleyebilirsiniz. Süt kaynamamalı, sadece sıcak olmalı.

  • Yumurta ve şeker karışımı: Başka bir kapta yumurtaları, yumurta sarılarını ve şekeri birlikte çırpın. Yumurta ve şeker iyice özdeşleşene kadar çırpma işlemini sürdürün; ancak fazla çırpmamaya dikkat edin, çünkü bu Canele'nin dokusunu etkileyebilir.

  • Unu ekleyin: Unu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bu aşamada topak kalmaması oldukça önemli, aksi takdirde tatlıda pütürlü bir yapı oluşabilir.

  • Süt karışımıyla buluşturun: Ilık süt karışımını yavaşça yumurtalı karışıma ekleyin. Romu da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Elde edilen karışım oldukça akışkan olacak; bu kıvam doğru bir Canele için gereklidir.

  • Dinlendirme süreci: Karışımı kapalı bir kapta buzdolabında en az 24 saat bekletin. Bu süre, tatların iyice birleşmesi ve Canele'nin kıvamını kazanması için önemlidir.

  • Pişirme: Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın. Canelé kalıplarınızı tereyağı ile yağlayın ve karışımı kalıplara dökün. Fırında ilk 10 dakika yüksek sıcaklıkta pişirin, ardından sıcaklığı 180 dereceye düşürün ve yaklaşık 45-50 dakika daha pişirin. Canele’lerin dışı karamelize bir renge sahip olmalı, içi ise yumuşak kalmalıdır.

  • Soğumasını bekleyin: Fırından çıkan Canele’leri kalıplarında 5-10 dakika soğumaya bırakın, ardından dikkatlice çıkarın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN