Lokum gibi ayrılıyor! Fırında terbiyeli tavuk pirzola tarifi... Lezzeti mangalı bile solluyor

Lokum gibi ayrılıyor! Fırında terbiyeli tavuk pirzola tarifi... Lezzeti mangalı bile solluyor

Akşam yemeğinde hem pratik hem de damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, terbiyeli tavuk pirzola tam size göre! Ailenizle birlikte keyifli bir sofrada buluşmak istiyorsanız, bu özel lezzeti mutlaka deneyin. Üstelik bu tarif, tavuk etine derin bir lezzet katarak sofranızı renklendiriyor.

Mutfakta biraz zaman geçirip, sofraya doyurucu ve lezzetli bir yemek koymak isteyenler için tavuk pirzola ideal bir seçenek! Üstelik, terbiyesiyle adeta bir lezzet şölenine dönüşen tavuk pirzola tarifimizi deneyerek sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte adım adım lezzet sırları ve pişirme ipuçlarıyla terbiyeli tavuk pirzola tarifimiz...

MALZEMELER

7 adet tavuk pirzola

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Marine için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

intro-1-33.jpg

YAPILIŞI

  • İlk olarak tavuklarımızı marine etmek için sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve tuzu alarak çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
  • Ardından tavuk pirzolalarımızı sosumuzun içerisine alalım. Sosun tavukların her yerine güzel bir şekilde gelmesi için elimizle harmanlayalım.
  • Harmanlama işlemi bittikten sonra kabın üzerini streçleyelim ve tavuklarımızın sosu güzelce çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Daha sonra uygun bir yapışmaz tencerenin içerisine sıvı yağı alalım, tavuklarımızın deri kısmı tencereye gelecek şekilde tencereye dizelim.
  • Tencereyi ocağa alarak kapağını kapatalım ve tavuklar suyunu salıp çekinceye ve nar gibi kızarıncaya kadar orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Kızaran tavuklarımızın diğer tarafını çevirelim ve yine orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar bu tarafını da pişirelim.
  • Nar gibi kızaran mangal lezzetinde tavuk pirzolalarımız servise hazır.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN