Uygur kızıyla diyaloğu gündem oldu... Perinçek’e 3 dakikalık Doğu Türkistan dersi

Uygur kızıyla diyaloğu gündem oldu... Perinçek’e 3 dakikalık Doğu Türkistan dersi

Dün, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen programa katılan Doğu Perinçek'e Uygur kadının verdiği cevap gündem oldu. Perinçek konuşması sırasında Türk birliğinden söz ederken Çin'in politikalarını övdü. Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımı ve hak ihlallerini, kendi yaşadıklarından örneklerle anlatan Uygur kadına Perinçek, "Çin'in Uygur bölgesinde kamplar var, insanlara zulüm ediliyor deniyor. Bunlar gerçek değil" cevabını verdi.

FEYZA NUR ÇALIKOĞLU

Dün İstanbul Üniversitesi Atatürk Düşünce Kulübü'nün gerçekleştirdiği '3 İsrail Planı' söyleşisinde Çin'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelen Nefise Oğuz'un Doğu Perinçek'le diyaloğu gündem oldu. KARAR'a konuşan Nefise Oğuz, "Konuşmasında sürekli olarak Türk Birliğinin altını çizen Perinçek, Türk birliğinin ancak Çin ve Rusya aracılığıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Bu birliğin Rusya'daki ve Çin’deki Xinjiang Uygur bölgesindeki Uygurlar da bu Türklerin arasındadır dedi. Buna karşılık olarak Uygurların Çin'den gördüğü zulmü anlatarak yakınlarımdan örnekler verdim." dedi.

'ÇİN YÖNETİMİ, AMCANI BENİMLE KONUŞTUĞU İÇİN 8 YILDIR HAPİSTE TUTUYOR'

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Nefise Oğuz, Doğu Perinçek'e Çin'in Uygurlara yaşattıklarını anlattı:

"Amcam yurtdışıyla yani benimle iletişime geçtiği için sekiz yıldır hapiste tutuluyor. Yaşanan bu hak ihlallerini görmezden gelerek Çin'in Türk birliğine yani Türklüğe köprü olabileceğine nasıl inanabiliriz? Uygurlara yalnızca Türk ve müslüman oldukları için soykırım uygulayan bir ülke. Ben Doğu Türkistan'da doğdum ve orada büyüdüm. Çin askerleri geceleri bizim evimize baskın yapıyordu. Okuduğumuz kitapları toplamak için geliyorlardı. Ellerinde silahlarla kitap arıyorlardı. Kur'an-ı Kerim, Divan-ı Lügatı Türk gibi kitapları babam saklıyordu."

PERİNÇEK SOYKIRIMI YALANLADI

Uygur kadının sözlerine propaganda ve yalan diyen Perinçek'e "Hangimizin propaganda yaptığı belli oluyor. Sizin partiniz tarafından Çin'den ne kadar transfer alınıyor bilmiyorum fakat bütün konferans boyunca Türklükten bahsederken Çin'in zulmünü yalanladınız. Türk siyasetçilere bu soykırımı yalanlamak yakışmıyor" cevabını verdi.

yeni-proje-10-kopyasi-10.jpg

'ÇİN'İ SUÇLAMAK AMERİKAN PROPAGANDASI'

Nefise, kendisini alkışlayan öğrenci arkadaşlarının Perinçek tarafından Amerikan propagandası yapmakla suçlandığını da belirtti.

"Perinçek, konuşmamdan sonra beni destekleyen arkadaşlarıma, sizin yaptığınız Çin, Rusya, İran düşmanlığı doğrudan doğruya Amerika merkezlerinden öğretilmektedir diyerek hem Çin'in yaptığı zulmü görmezden geldi hem de bunu dile getiren bizleri suçladı."

'ÇİN HAKSIZLIKLARA KARŞI DURUŞUYLA ÖRNEKTİR'

Nefise Oğuz, Perinçek'in sözlerine Çin bir mucize yaratıyor diyerek devam ettiğinin de altını çizdi:

"Tüm dünyanın bildiği Uygur kamplarındaki zulmü görmezden gelen Perinçek, Çin yalnızca ekonomi alanında değil kendi ülkesindeki çeşitli haklsızlıkları ve eşitsizlikleri önlemek için de örneklik sergiliyor diyerek konuşmasına devam etti. Aynı zamanda amcam hakkında da araştırma yapacağını söyledi fakat bir ülkenin kanunlarını çiğnerseniz hapis edilmesi normaldir dedi."

Oğuz buna karşılık Perinçek'in Çin'in yaptığı bu uygulamaları reddettiğini ve bunların provakasyon olduğunu söylediğini anlattı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin davetiyle 15 kez Çin' gittiğini söyleyen Doğu Perinçek, Uygur bölgesinde kamplar var zulümler yapılıyor bunlar gerçek değil diyerek kamplarda Uygurlara hukuk eğitimi, meslek ve dil eğitimi verildiğini iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN