Denizi yok ama gölleri Maldivler'i aratmıyor! Kaplıca ve doğal güzelliğin merkezi, giden gelmek istemiyor

Denizi yok ama gölleri Maldivler'i aratmıyor! Kaplıca ve doğal güzelliğin merkezi, giden gelmek istemiyor

Denize olmasa da birbirinden güzel gölleri Maldivler’in güzelliğini aratmıyor. Bu şehirden kaplıcadan doğal güzelliğe kadar ne ararsanız bulunuyor. Şehre giden buram buram tarih kokusunu içine çekiyor.

Sivas, Anadolu'daki tarihî İpek Yolu güzergâhlarının kesişim noktasında yer alırken, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla da dikkat çekiyor. Hem tarih hem de doğa ile iç içe bir tatil deneyimi sunan bu şehir, ziyaretçilerini bekliyor.

DOĞAL GÜZELLİKLER

Sivas, doğasıyla da göz dolduruyor. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz yerler:

EĞRİ KÖPRÜ | Kültür Portalı

SİVAS EĞRİ KÖPRÜ

Uzaklık: Sivas merkezine 10 km.

Selçuklular tarafından 12. yüzyılda inşa edilen bu köprü, Kızılırmak Nehri üzerinde yer almakta. 18 kemeri ile dikkat çeken Eğri Köprü, 800 yıldır ayakta. Fotoğraf çekmek için ideal bir nokta olan köprü, yürüyüş yapabileceğiniz güzel bir alan sunuyor.

Gökpınar Gölü, dalış turizminde de ilgi çekiyor | TRT Haber Foto Galeri

GÜRÜN GÖKPINAR GÖLÜ

Uzaklık: Sivas merkezine 80 km.

Gürün ilçesinde yer alan bu göl, derinliği 20 metreyi bulan ve güneşin konumuna göre renk değiştiren suyu ile doğal bir harikadır. Dalış ve kamp aktiviteleri için popüler bir destinasyon olan Gökpınar, ayrıca piknik alanları ile dinlenme imkanı sunar.

Sivas'ın Balıklı Kaplıcaları, En Çok Japonları Çekiyor - Memurlar.Net

KANGAL BALIKLI KAPLICA

Uzaklık: Sivas merkezine 105 km.

Dünyaca ünlü bu kaplıca, sedef hastalığını tedavi eden balıklarıyla tanınmaktadır. Sıcak suyu ve tedavi edici özellikleri ile birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir. Ayrıca, kaplıca çevresinde yürüyüş yapabilir veya spa hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Tödürge Gölü güzelliğiyle büyülüyor - Son Dakika Haberleri

ZARA TÖDÜRGE GÖLÜ

Uzaklık: Sivas merkezine 70 km.

Sivas'ın en büyük gölü olan Tödürge, kayıkla gezmek ve dinlenmek için harika bir yerdir. Göl çevresindeki dinlenme tesislerinde piknik yapabilir veya doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz.

Hafik Gölü - Sivas - Hafik Gölü Yorumları - Tripadvisor

HAFİK GÖLÜ

Uzaklık: Sivas merkezine 45 km.

Jips karstı gölü olan Hafik Gölü, tarihi kalıntıları ile önemli bir ziyaret noktasıdır. Neolitik döneme ait kalıntılarla dolu bu göl, doğaseverler için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir. Göl çevresinde yürüyüş yapabilir veya doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

SİVAS'TA GEZİLECEK YERLER

Sivas’ta hem tarihi hem de doğal güzellikler keşfetmek mümkün. Şehir merkezinde ve çevresinde bulunan yerler, gezmeyi kolaylaştırıyor. Sivas'a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler:

Sivas Divriği Ulu Camii – Semerkand Vakfı

DİVRİĞİ ULU CAMİİ

Uzaklık: Sivas merkezine 130 km.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu cami, Selçuklu dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Taş işçiliğiyle dikkat çeken yapı, her bir motifteki asimetri ile “Divriği mucizesi” olarak anılmaktadır. Ziyaretçiler, mimarisi ve iç detaylarıyla büyüleniyor.

Şifaiye Medresesi | Visit Sivas

ŞİFAİYE MEDRESESİ

Uzaklık: Sivas merkezinde.

1217 yılında Selçuklu Sultanı I. İzzeddin Keykavus tarafından yaptırılan bu medrese, dünyanın en eski hastanelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Geniş avlusu ve etkileyici mimari süslemeleri ile Selçuklu dönemine dair önemli izler taşımaktadır. Burada tarihî bir atmosferde dolaşabilirsiniz.

BURUCİYE MEDRESESİ | Kültür Portalı

BURUCİYE MEDRESESİ

Uzaklık: Sivas merkezinde.

1271 yılında Selçuklu Sultanı III. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan bu medrese, Anadolu'nun simetrisi en düzgün yapılarından biri olarak kabul edilir. İç avlusundaki taş oymacılığı, dönemin sanatını yansıtır ve eğitim tarihine ışık tutar. Ayrıca, burada çeşitli sergi ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Selçuklu ve Moğollar arasındaki güç gösterisi 'Medrese' olup yükseldi - Seyahat Haberleri

ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE

Uzaklık: Sivas merkezinde.

İlhanlılar döneminde, 1271 yılında inşa edilen bu yapı, Anadolu'nun en yüksek taç kapısına sahip olup, Selçuklu mimarisinin izlerini taşımaktadır. Ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunarken, taş kapısındaki bitki ve geometrik motifleriyle fotoğraf çekimi için harika bir alan sunar.

Gökmedrese Vakıf Müzesi | Visit Sivas

GÖK MEDRESE

Uzaklık: Sivas merkezinde.

Sahibiye Medresesi olarak da bilinen bu yapı, Selçuklu döneminin önemli eserlerinden biridir. Zengin mermer ve taş işçiliği ile donatılmış olan Gök Medrese, 1926'dan beri müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Burada, çeşitli sergiler ve kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir.

Sivas Taşhan

TAŞHAN

Uzaklık: Sivas merkezinde.

19. yüzyılda inşa edilen bu han, Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir. İçinde çeşitli dükkânlar ve kafeler barındıran Taşhan, hem alışveriş hem de dinlenmek için uygun bir noktadır. Avlusunda oturup kahve içmek, Sivas’ın atmosferini hissetmek için harika bir fırsat sunar.

Milli Mücadele'nin tanığı binada 38 yıl sonra ders zili çaldı

SİVAS KONGRE BİNASI

Uzaklık: Sivas merkezinde.

Milli Mücadele döneminde önemli bir karargâh olan bu bina, günümüzde etnografik eserlerle dolu bir müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Atatürk'ün tarihi anlarını yaşadığı bu yer, Cumhuriyet tarihimizde önemli bir yer teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN