Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü haber! Son ankette 4. sıraya düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü haber! Son ankette 4. sıraya düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kötü haber seçim anketlerinden geldi. Son düzenlenen ankette sıralaması 4'e kadar gerileme gösterdi. Peki, bu yarışta birinci kim? İşte anket sonuçları...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye gündeminde yer alan anket sonuçları viral oldu. Paylaşılan seçim anketi sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıralaması 4. sıraya kadar düştü. Peki, sıralamada birinci kim oldu? İşte seçim anketinin birincisi...

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

Metropoll Araştırma’nın "Türkiye’nin Nabzı Ekim 2024" araştırması, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu pazar yapılacak bir seçimde iktidarı kaybedeceğine işaret ediyor. Seçmenlerin yüzde 37,3’ü CHP’nin, yüzde 32,3’ü ise AK Parti’nin seçimi kazanacağını düşünüyor. Bu sonuçlar, toplumdaki seçim beklentilerinde CHP’nin öne çıktığını gösteriyor.

0x0-1708158797354.webp

PARTİLERİN OY DAĞILIMI: CHP ÖNDE

Ekim ayında yapılan anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldığında CHP’nin oy oranı yüzde 32,1 olurken, AK Parti’nin oyu yüzde 31 seviyesinde. MHP yüzde 6,3, İYİ Parti yüzde 5,6, DEVA Partisi yüzde 10,6 oy alırken; diğer partilerden Yeniden Refah Partisi (YRP) yüzde 3,6, Zafer Partisi yüzde 3,8 ve TİP yüzde 1,7 seviyesinde kaldı.

Kararsızlar dağıtılmadan önce CHP'nin oy oranı yüzde 22 olarak ölçüldü. Araştırmacılar, CHP’deki dalgalanmanın stabil hale geldiğini, AK Parti’nin ise oy oranını koruduğunu belirtiyor.

erdogan-1.webp

CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞINDA ÖNDE OLAN İSİMLER: YAVAŞ VE İMAMOĞLU

Ankete göre, Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında yüzde 53,8 oy oranına ulaşarak öne çıkıyor, Erdoğan ise yüzde 28,7’de kalıyor. Fikri olmayan veya oy vermeyeceğini belirtenler yüzde 17,5 seviyesinde. Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’a karşı yüzde 49’a yüzde 30,6 oy alarak yine önde olduğu gözlemleniyor.

CHP’nin olası adaylarından Özgür Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında yüzde 45,2 oy oranına ulaşıyor. Bu sonuç, Özel’in CHP seçmeni arasında önemli bir desteğe sahip olduğunu gösteriyor.

1503331.webp

"SEÇİMİ CHP’YE KİM KAZANDIRIR?" SORUSUNDA ÖZGÜR ÖZEL ÖNDE

Katılımcılara "CHP'ye seçimi kim kazandırır?" sorusu yöneltildiğinde, yüzde 47,7'lik bir kesim Özgür Özel yanıtını verirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edenler yüzde 22,5’te kaldı. Bu, CHP seçmeninin büyük kısmının Özel’e duyduğu güveni gösteriyor.

dg-vfmxddeo0qgdgmpmaiq.webp

SİYASETÇİLERİN BEĞENİ ORANLARI: YAVAŞ ZİRVEDE

Siyasetçiler arasında en yüksek beğeni oranına sahip isim yüzde 57 ile Mansur Yavaş olurken, İmamoğlu yüzde 48,1, Özgür Özel yüzde 34,6 beğeni oranına ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğeni oranı yüzde 34,4 olarak ölçülürken, diğer isimlerden Devlet Bahçeli yüzde 26,9, Yavuz Ağıralioğlu yüzde 22,9, Müsavat Dervişoğlu yüzde 19,6 ve Mehmet Şimşek yüzde 18,6 beğeni oranına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN