Tansiyon, şeker, böbreğe iyi geliyor: Sadece Sivas ve Tokat’ta var, kaldırımda bile yetişiyor

Tansiyon, şeker, böbreğe iyi geliyor: Sadece Sivas ve Tokat’ta var, kaldırımda bile yetişiyor

Sivas ve Tokat’ın yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve “vez meyvesi” olarak bilinen bu özel meyve, tezgahlarda yerini aldı. İki yılda bir meyve veren vez ağacından toplanan bu meyve, sarı veya turuncu renkteyken dalından alınır ve olgunlaşarak kararması beklenir. Böbrek, şeker be tansiyon için tam bir şifa deposu

Kış aylarında pazarlarda bulunabilen vez meyvesi, sağlık arayışında olanlar için dikkat çekici bir seçenek haline geldi. İşte detaylar…

Vez meyvesi, İç Anadolu’nun Sivas ve Tokat bölgelerinde doğal olarak yetişir ve şifalı özellikleriyle bilinir. Şeker hastalığından soğuk algınlığına, böbrek rahatsızlıklarından tansiyona kadar birçok sağlık sorununa iyi geldiği düşünülmektedir. Ahmet Şarkışla, 30 yıldır Sivas’ta pazarcılık yapan bir satıcı olarak, meyvenin karardıktan sonra tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Vez meyvesi, Tokat’ta “üvez” olarak bilinir ve genellikle yüksek ağaçlarda yetişir.

img-5394.jpeg

İKİ YILDA BİR GELEN LEZZET

Müşterilerden Şengül Mısırlıoğlu ise, çocukluk anılarını paylaşarak, bu meyvenin karanlık odalarda olgunlaşmasını beklediklerini ve ailecek tükettiklerini anlatıyor. Eskiden beri faydalı olduğu bilinen vez meyvesi, günümüzde de doğal ve sağlıklı beslenme arayışında olanlar için değerli bir alternatif sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN