İsrail, 'Dünyanın en güçlü gazetecisi' Batah'ı önce tutukladı sonra serbest bıraktı

İsrail, 'Dünyanın en güçlü gazetecisi' Batah'ı önce tutukladı sonra serbest bıraktı

Gazze’de sosyal medya fenomeni ve aktivist Abud Batah, İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı. Batah, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, askerlerin kendisine şiddet ve hakaret ettiğini ancak etkili sosyal medya varlığının gözaltı sürecini sona erdirdiğini belirtti.

İsrail işgal güçleri, 25 Ekim 2024 sabahı Gazze’de sosyal medya fenomeni ve aktivist Abud Batah’ı kısa süreliğine gözaltına aldı. Genç aktivist, İnstagram hesabı üzerinden takipçilerine sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek süreci anlattı.

87845.jpg

Kamal Advan Hastanesi'nde bulunduğu sırada, İsrail askerlerinin çevreyi kuşatması sonucu gözaltına alındığını belirten Batah, askerlerin kendisine şiddet uyguladığını ve hakaret ettiğini dile getirdi. Bir askerin, Batah’ın sosyal medya üzerindeki etkisini fark etmesi üzerine gözaltı sürecinin sona erdiğini söyledi.

7454.jpg

ABUD BATAH KİMDİR?

Abud Batah, kendisini “Dünyanın en güçlü gazetecisi” olarak tanıtan, 17 yaşında bir Filistinli genç. Gazze’deki savaş atmosferini mizahi ve esprili bir üslupla sosyal medyada paylaşmasıyla ünlendi. Bu tarzı sayesinde geniş bir kitleye ulaşarak, milyonlarca takipçiye sahip oldu.

545465.jpg

İnstagram: 3.6 milyon takipçi
TikTok: 771 bin takipçi
Facebook: 197 bin takipçi
YouTube: 113 bin takipçi

51212.jpg

Batah, Gazze’de yaşanan olayları yaratıcı ve mizahi içeriklerle aktararak, hem yerel hem de küresel izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yaşadığı gözaltı deneyiminden sonra da İsrail'in ihlallerini ifşa etmeye devam edeceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN