İran’da sınır muhafızlarına saldırı: 10 kişi öldü

İran’da sınır muhafızlarına saldırı: 10 kişi öldü

İran’ın Pakistan sınırında yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde sınır muhafızlarına terör saldırısı düzenlendi. Bölge yetkilileri, saldırının sorumluluğunu hiçbir terör örgütünün üstlenmediğini kaydederken, 10 kişi yaşamını yitirdi.

İran’ın Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Taftan’da sınır muhafızları ile terörist bir grup arasında çatışma çıktı. Ülke medyasında yer alan haberlere göre, çatışmada 10 sınır muhafızı öldü.

Eyalet polisi, henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen bir grup olmadığını belirtirken, İran İçişleri Bakanı Abdülrıza Rahmani olayla ilgili derhal ve kapsamlı bir soruşturma çağrısında bulunarak yetkililere saldırıyı daha geniş kapsamlı incelemeleri talimatını verdi.

Bakanlığın açıklamasında, yaşanan şiddet olaylarından duyulan derin endişe dile getirilirken, sorumluların adalete teslim edilmesinin önemi vurgulanarak, hükümetin bölgede güvenliği sağlama konusundaki kararlılığı vurgulandı.

CUMA İMAMINA SUİKAST GİRİŞİMİ

Öte yandan İran’ın Fars eyaletindeki Kazerun kentinde Cuma İmamı Hüccetü'l-İslam Muhammed Sabahi'ye silahlı bir kişi tarafından suikast girişiminde bulunuldu. Cuma namazı sonrası yaşanan olayda saldırgan Hüccetü'l-İslam Sabahi'ye ateş açtıktan sonra intihar etti. Olayda yaralanan Hüccetü'l-İslam Sabahi hastaneye kaldırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN