Almanya lideri Scholz: Kuzey Kore’nin Rusya'ya asker göndermesi savaşı tırmandırır

Almanya lideri Scholz: Kuzey Kore’nin Rusya'ya asker göndermesi savaşı tırmandırır

Kuzey Kore’nin Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya asker göndereceğine ilişkin haberler hakkında konuşan Almanya lideri Scholz, iddiaların savaşı tırmandırabileceğini ifade ederek endişe verici olduğunu belirtti.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de temaslarda bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Kore'den Rusya'ya asker gönderilmesini ve bu askerlerin Ukrayna savaşında olası görev almalarını "endişe verici" olarak nitelendirdi.

‘ADİL BARIŞTAN YANAYIZ’

Haberlerin sorulması üzerine Scholz, "Kuzey Kore askerlerinin Rusya'ya gönderilmesi ve onların Ukrayna savaşında olası görev alma konusu endişe verici. Bu küçümsenmemeli. Bu kötü ve elbette durumu daha da tırmandıran bir şey" diye konuştu.

Bunun aynı zamanda Rusya lideri Putin'in zor durumda olduğunu da gösterdiğini savunan Scholz, "Putin bir süre önce başka bir rolde sert bir şekilde eleştirdiği ülkelerle şimdi ittifak kurdu" dedi.

Scholz, Ukrayna'ya gerekli ve güvenilir desteğin yanında Ukrayna'da adil ve hakkaniyetli barışın sağlanması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN